Acasă Actualitate Noi reguli pentru activitatea de taximetrie în municipiul Suceava. Prețul pe kilometru...

Noi reguli pentru activitatea de taximetrie în municipiul Suceava. Prețul pe kilometru nu poate depăși 2,5 lei, se încurajează taxiurile electrice și se impune ca în oraș să fie în trafic cel puțin un sfert dintre taxiuri în orice moment


Intră acum și în grupul de

Consiliul local Suceava urmează să discute și să aprobe noi reguli în ceea ce privește activitatea de taximetrie.



Potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi, urmează să fie modificat regulamentul de organizare și executare al transpotului de persoane în regim de taxi.

Conform expunerii de motive, la Primăria Municipi ului Suceava a fost înregistrată o reclamație prin care s-a sesizat condiționarea cedării unor autorizații de taxi, iar în aceste condiții, inițiatorii consideră că este necesar să fie adoptate măsuri care să prevină situații în care transportatorii solicită autorizații în scopul de a le ceda ulterior.

Totodată, se mai explică în document că trebuie luate măsuri care să încurajeze achiziția de autovehicule electrice nepoluante de taximetriști.

Conform modificărilor, se prevede ca tariful de distanță maximal pentru  transport în regim de taxi este de 2.5 lei/km cu TVA inclus.

Un articol al proiectului arată că asigurarea continuității serviciului pe durata celor 24 de ore ale zilei se va realiza de dispeceratele autorizate astfe încât în permanență să fie asigurat în trafic  un numar  minim  de  1/4 din  taxiurile pentru  care se  asigură  serviciile  de dispecerizare  în orice moment al zilei.

În cazul sărbătorilor  legale se va asigura continuitatea serviciului în trafic cu cel puțin 1/3 dintre taxiurile pentru care se asigură serviciile de dispecerizare în orice moment al zilei.

Din acest motiv, dispeceratele vor avea obligația de a depune la Primăria Municipiului Suceava la începutul lunii un grafic lunar de prezență  a  taxiurilor în trafic.

Mai mult, noul regulament prevede și noi prevederi pentru departajarea solicitanților de autorizații.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version