Filmul de scurt metraj „Labirint in Absent” al elevilor de la Colegiului „Petru Rares” – premiat la Concursul „Alcoolul nu te face mare”


Intră acum și în grupul de

Echipa „The Most” a Colegiului National „Petru Rares” din Suceava a câstigat faza pe tara a campaniei „Alcoolul nu te face mare”, care s-a derulat în licee. Echipa „The Most” s-a impus cu filmul de scurt metraj „Labirint în Absent” si a fost premiata joi, în cadrul unei festivitati, în Aula Colegiului „Petru Rares”. Cu aceeasi ocazie au fost premiate si celelalte echipe din judet care au intrat în concurs. Campania „Alcoolul nu te face mare” a fost initiata de Politia Româna si Ministerul Educatiei si sustinuta de Asociatia Berarii României.

“Alcoolul nu te face mare este o campanie sociala care se adreseaza liceenilor din toata tara. Prin promovarea ei, am contribuit la educarea unui numar de 4.105 elevi din judetul Suceava, cu scopul de a forma opinii anti consum de alcool la aceasta vârsta. Initiata de catre Inspectoratul General al Politiei Române, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si finantata de Asociatia Berarii României, în anul 2007, aceasta campanie a fost sustinuta si promovata la nivelul judetului prin intermediul Inspectoratului de Politie Judetean Suceava – Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si al partenerilor. O activitate importanta în cadrul campaniei nationale „Alcoolul nu te face mare” este organizarea la nivel national a unui concurs de filme de scurt metraj”, precizeaza subinspectorul Ileana Iacob.

Judetul Suceava a fost reprezentat în cadrul acestui concurs de filme de scurt metraj de 4 echipe de elevi, dupa cum urmeaza: echipa „THE MOST” a Colegiului „Petru Rares” Suceava cu filmul „Labirint în absent”  – câstigatoare a locului I – faza nationala formata din elevii NICA ANDREEA IULIANA clasa XI-a E, CAMARUT ANDREEA CATALINA clasa XI-a E, POTÂNG IRINA clasa XI-A E, UNGUREAN IOANA clasa XI-a E, TOMESCU SABINA clasa XI-a E, TARANU HOFNAR GELU MARIAN clasa XII-a H, coordonator, profesor Mihaela FODOR; echipa „POWER” a Colegiului National „Petru Rares” Suceava cu filmul „Alcoolul ucide” – DOROFTEI ROXANA, MELTER IULIANA, VORNICU ALEXANDRA, PASCAR MARIANA clasa X-a D, coordonator, profesor Viorel IEREMIE; echipa „MACARALE” a Liceului Teoretic „Ioan Luca Caragiale ” Vatra Dornei cu filmul „Alcoolul nu te face mare”, formata din elevii : Dinistran Iulian si Pupezescu Emilian  clasa a XII -a, sub coordonarea prof. Atofani Corina; si eleva Cristina Coleva din cadrul Colegiului National „Petru Rares” Suceava cu filmul „Alcoolul nu te face mare”  – clasa a XII-a B. 


Intră acum și în grupul de