Ion Lungu: Am avut discuții, punctual, cu toți parlamentarii de la PNL, PSD și ALDE. Nu e important să facem declarații comune ci să sprijim tacit proiectele


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a avut discuții cu parlamentarii suceveni din toate partidele în vederea susținerii proiectelor pe care el le promovează, fără însă să spună dacă a obținut promisiuni de sprijin din partea lor.

„Nu ascund că am avut discuții cu toate categoriile de parlamentari și de la PNL și PSD și ALDE. Nu cred că e foarte important să facem declarații de presă comune. Important este ca tacit să sprijinim aceste proiecte. Am avut, punctual, discuții cu toți parlamentarii și de la PNL și de la PSD și de la ALDE”, a declarat Lungu într-o conferință de presă.

Întrebat dacă a primit sprijin pentru a avea discuții la Guvern cu diverși factori decizionali, primarul a spus că nu este necesară intervenția cuiva pentru ca el să intre la Guvern sau la diverși miniștri.

„Nu trebuie să-mi faciliteze nimeni intrarea la Guvern. Eu, ca primar al municipiului Suceava am oricând o ușă deschisă la Guvern și la miniștri. Niciodată nu am fost refuzat. Voi merge săptămâna viitoare la Guvern”, a spus Lungu.

Primarul a spus că va merge la Ministerul Dezvoltării pentru a obține fonduri pentru reabilitarea sistemului de termoficare.

El a arătat că municipiul Suceava a returnat, anul trecut, Guvernului o sumă de 8,3 milioane de lei pentru lucrări la sistemul de transport și distribuție a agentului termic și că dorește să obțină această sumă în acest an și alte sume de bani pentru lucrări la sistemul de termoficare.

„Am dat banii înapoi, am fost corecți și sper să mai primim sume de bani să putem face o serie de lucrări pe transport și distribuție, acolo unde sunt probleme”, a spus primarul.

El a mai spus că va merge și la Ministerul Fondurilor Europene pentru Programul Operaționa Infrastructura Mare de unde așteaptă sume consistente de bani, zeci de milioane de euro, pentru reabilitarea totală a sistemului de transport-distribuție a agentului termic.

„Aici, așteptăm lansarea apelului de proiecte și a ghidului solicitantului”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de