Primarul Sucevei nu renunță la nocturna de pe Stadionul Areni. Tabela electronică va fi montată până la sfârșitul lunii februarie


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că nu renunță la proiectul pentru instalarea unei instalații nocturne pe Stadionul Areni deși recunoaște că vor exista unele discuții privind acest proiect.

„Vor fi discuții, dar pe SEAP s-a comandat studiul pentru montare de nocturnă. Este în faza de finalizare. Voi intra în ședința de Consiliul Local pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici”, a spus Lungu într-o conferință de presă.

El a spus că va rămâne însă la decizia consilierilor locali dacă acest proiect va fi finanțat.

„Mai departe, cum vor considera consilierii, așa vor vota. Eu spun că este un lucru necesar, l-am pornit de anul trecut, s-a aprobat în CL realizarea studiului care este în stadiul de finalizare”, a spus primarul.

El a mai anunțat că vor fi alocate sume de bani pentru modernizarea stadionului și că la sfârșitul lunii februarie urmează să fie instalată și tabela electronică.

„La sfârșitul anului trecut a fost licitată tabela electronică ecran LED de afișaj cu 2,88 m înălțime și 5,12 m lățime. A fost licitată pe SEAP și adjudecată la valoarea de 122.999, 65 de lei. Până la sfârșitul lunii februarie va trebui adusă și montată”, a spus Lungu.

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, și liderul grupului PSD din Consiliul Local Suceava, Vasile Mocanu, au criticat, în urmă cu două săptămâni, intenția primarului Ion Lungu de a cheltui suma de un milion de euro pentru instalația de nocturnă pentru stadionul Areni, stadion care nu poate să asigure siguranța spectatorilor.

”Din stadionul Areni a rămas doar banerul cu fanfaronadă «Primăria şi Consiliul Local sprijină sportul Sucevean» . Ori facem stadion nou în spate la Metro ori punem nocturnă pe un stadion distrus de nepăsarea lui Ion Lungu. L-am întrebat cât costă o nocturnă? Mi-a răspuns nonşalant :“1.000.000 euro”. Băgăm un milion de euro într-un stadion care nu ştim dacă va mai există peste câţiva ani sau ce echipă va juca pe el? Avem o strategie, o viziune?”, s-a întrebat Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de