Amenzi în valoare de 7.800 de lei aplicate de jandarmii suceveni pentru pescuit ilegal

FOTO: captură video IJJ Suceava

Jandarmii suceveni au desfăşurat în comun cu Asociaţia ,,Bucovina Spinning Club”, mai multe acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona Acumulării Rogojeşti, din apropierea localităţii Siret şi în zona Lacului Hânţeşti, de lângă comuna Hânţeşti, judeţul Suceava.

Astfel, potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, în urma acţiunilor desfăşurate în perioada 18-24 ianuarie a.c., au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.800 lei pentru încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie sau licenţă şi  pescuitul oricăror specii de peşte şi altor vieţuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 58 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23 din 05.03.2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării 12 plase confecţionate din material textil, dar şi de tip monofilament cu dimensiunea totală de aproximativ  3000 m.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va acţiona, şi în perioada următoare, pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul.