PD-L vrea intinerirea judetului Suceava


Intră acum și în grupul de

Seful Comisiei de realizare a strategiei judetului Suceava din cadrul PD-L Suceava, fostul prefect Vasile Ilie a tras joi, un serios semnal de alarma cu privire la îmbatrânirea populatiei judetului. Vasile Ilie a spus, în cadrul unei conferinte de presa, ca a analizat la modul cel mai serios datele puse la dispozitie de Directia Judeteana de Statistica, din care rezulta ca „o persoana din 3 este peste 60 de ani” în judet. La toate acestea se adauga cresterea mortalitatii si scaderea natalitatii de la 13 % la 11 %.

Colac peste pupaza, în opinia fostului prefect, a cazut si exodul din ultimii ani a fortei tinere de munca, ce a optat pentru salariile si conditiile de munca din Occident. „Câstigul mediu net în judetul Suceava este în momentul de fata, conform datelor oficiale, ceva mai mic de 730 de lei / luna si din acest motiv nu se înghesuie nimeni sa vina si sa caute de lucru în Suceava”, a explicat Vasile Ilie.

Acesta a anuntat ca membrii comisiei pe care o coordoneaza au identificat cauzele care duc la aceasta stare de lucruri  si ca vor realiza un plan de resuscitare a activitatii la nivelul judetului Suceava. Democrat-liberalii sunt realisti si considera ca principala problema ce trebuie rezolvata este cea de atragere a fortei de munca catre judetul Suceava.

„Avem solutii pentru a-i aduce pe tinerii suceveni plecati la munca peste hotarele României si vom face în asa fel încât judetul sa nu mai sufere de lipsa investitiilor majore si a locurilor de munca bine platite”, a mai spus Vasile Ilie. PD-L lucreaza în perioada asta la un plan de dezvoltare a judetului Suceava, pe care îl va pune în aplicare în conditiile în care la conducerea Consiliului Judetean Suceava va veni senatorul Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de