Acasă Actualitate PD-L vrea intinerirea judetului Suceava

PD-L vrea intinerirea judetului Suceava


Intră acum și în grupul de

Seful Comisiei de realizare a strategiei judetului Suceava din cadrul PD-L Suceava, fostul prefect Vasile Ilie a tras joi, un serios semnal de alarma cu privire la îmbatrânirea populatiei judetului. Vasile Ilie a spus, în cadrul unei conferinte de presa, ca a analizat la modul cel mai serios datele puse la dispozitie de Directia Judeteana de Statistica, din care rezulta ca „o persoana din 3 este peste 60 de ani” în judet. La toate acestea se adauga cresterea mortalitatii si scaderea natalitatii de la 13 % la 11 %.

Colac peste pupaza, în opinia fostului prefect, a cazut si exodul din ultimii ani a fortei tinere de munca, ce a optat pentru salariile si conditiile de munca din Occident. „Câstigul mediu net în judetul Suceava este în momentul de fata, conform datelor oficiale, ceva mai mic de 730 de lei / luna si din acest motiv nu se înghesuie nimeni sa vina si sa caute de lucru în Suceava”, a explicat Vasile Ilie.



Acesta a anuntat ca membrii comisiei pe care o coordoneaza au identificat cauzele care duc la aceasta stare de lucruri  si ca vor realiza un plan de resuscitare a activitatii la nivelul judetului Suceava. Democrat-liberalii sunt realisti si considera ca principala problema ce trebuie rezolvata este cea de atragere a fortei de munca catre judetul Suceava.

„Avem solutii pentru a-i aduce pe tinerii suceveni plecati la munca peste hotarele României si vom face în asa fel încât judetul sa nu mai sufere de lipsa investitiilor majore si a locurilor de munca bine platite”, a mai spus Vasile Ilie. PD-L lucreaza în perioada asta la un plan de dezvoltare a judetului Suceava, pe care îl va pune în aplicare în conditiile în care la conducerea Consiliului Judetean Suceava va veni senatorul Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version