Cel mai mare proiect de infrastructură al județului Suceava, de 282 de milioane de euro, urmează să fie transmis spre aprobare Comisiei Europene


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că cel mai mare proiect de infrastructură al județului Suceava, în valoare de 282 de milioane de euro, ar urma să fie supus spre aprobare pentru finanțare Comisiei Europene.

Flutur a spus într-o conferință de presă că proiectul pe aducțiuni de apă, rețele de canalizare și stații de epurare în valoare de 282 de milioane de euro este depus la Ministerul Mediului fiind printre primele proiecte depuse.

„Aplicația noastră așteaptă evaluarea Ministerului și apoi să fie transmis la Comisia Europeană pentru aprobare, fiind de o valoare foarte mare”, a spus Flutur.

El a arătat că de acest proiect vor beneficia 14 localități.

Flutur a menționat că au fost câteva probleme legate de regimul proprietăților în patru localități, dar că acestea se vor rezolva.

El a explicat că au fost probleme la Vicovu de Sus unde stația de epurare era în albia minoră, în zona inundabilă a râului Suceava și va fi achiziționat un teren lângă frontieră.

Flutur a menționat că la Vicovu de Sus este alocată cea mai mare sumă din proiect, de  34 de milioane de euro.

Președintele CJ Suceava a mai spus că în luna septembrie se intenționează să fie scoasă la licitație execuția proiectului.

El a subliniat că acesta este, probabil, cel mai mare proiect al județului Suceava.(N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de