Îmbrăcăminte, produse industriale și cafea, confiscate de polițiștii suceveni în urma unei razii la comercianți

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava au verificat, joi,  53 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate în cadrul unei acțiuni pentru asigurarea siguranței mediului de afaceri și a consumatorilor.

 Poliția Suceava arată că siguranţa mediului de afaceri şi siguranţa consumatorilor sunt priorităţi permanente ale poliţiştilor, iar pentru identificarea celor care nu respectă legislaţia specifică poliţiştii organizează în permanenţă  acţiuni în teren.

În urma acțiunii de joi au fost constatate două infracţiuni, una de evaziune, iar o alta privind mărcile şi indicaţiile geografice și au fost aplicate 23 de  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 55.000 lei.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 4.735 lei, constând în articole de  îmbrăcăminte, produse industriale şi cafea, dar au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor articole de îmbrăcăminte inscripţionate cu marca unui producător, susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul acțiunii a fost depistată o femeie  de 58 ani din  comuna Adâncata, în timp ce oferea spre comercializare în incinta „Complexului Comercial Bazar” din municipiu, produse de îmbrăcăminte (căciuli) purtând marca unui producător autorizat fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute.

În cauză au fost ridicate produsele și urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”.

 

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să achiziţioneze bunuri numai din locaţiile avizate în acest sens şi să efectueze operaţiunile de schimb valutar numai la unităţi bancare şi case de schimb autorizate.