Trei tineri suceveni, cercetaţi pentru contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat


Intră acum și în grupul de

Trei suceveni cu vârste de 17 şi 18 ani sunt cercetaţi pentru contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei după ce au fost surprinşi de poliţiştii de frontieră încercând să introducă ilegal în ţară aproximativ 2500 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.

 

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, a precizat, vineri, într-un comunicat de presă, că un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul SPF Izvoarele Sucevei, a descoperit, joi seara, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, o cărare de urme care ducea de la linia de frontieră până la o anexă izolată aflată în apropiere, unde au găsit două colete cu ţigări.

Poroch Seriţan a spus că poliţiştii de frontieră au luat măsuri de cercetare şi supraveghere a zonei, iar  la aproximativ 2 km  a fost depistat şi oprit pentru control un autoturism în care se aflau trei tineri cu vârste de 17 şi 18 ani, din judeţul Suceava.

“În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că cei trei tineri sunt implicaţi în activitatea infracţională fapt pentru care aceştia, împreună cu ţigările au fost duşi la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor”, a mai spus purtătorul de cuvânt al STPF Suceava.

El a menţionat că în urma inventarierii celor două colete a rezultat cantitatea de 2.450 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare de 26.950 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

 “Celor trei cetăţeni români, polițiștii de frontieră le-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. Lucrarea penală a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea luării măsurilor legale ce se impun”, mai precizează comisarul şef Ilie Poroch Seriţan.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de