O nouă acțiune în trafic în zona Vicovu de Sus, fiind vizate în special mașinile înmatriculate în străinătate fiind aplicate numeroase amenzi. Un localnic cu permisul anulat de opt ani a fost depistat la volanul unei mașini

Zeci de polițiști au verificat în week-end, în zona Vicovu de Sus, mașinile în trafic, fiind vizate în special mașinile înmatriculate în străinătate.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri și sâmbătă, peste 20 de poliţişti cu autospecialele din dotare au acţionat în zona de nord a judeţului, în special pe zona de competenţă a Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus pentru creşterea gardului de siguranţă rutieră.

În cadrul acțiunii, au fost controlate peste 150 de vehicule în special înmatriculate în străinătate.

Îmbucurător este faptul că în această zonă şi la nivelul întregului judeţ, în acest week-end nu au fost înregistrate evenimente rutiere grave. Mai mult, sâmbătă a fost ziua fără nici un  eveniment rutier înregistrat pe drumurile sucevene, notează Poliția Suceava.

Sursa citată arată că în cadrul acțiunii, Poliția orașului Vicovu de Sus a organizat acțiuni în sistem integrat pe raza localității și a comunelor arondate, pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă legislația rutieră.

În cadrul acţiunilor au fost constatate 4 infracțiuni rutiere, au fost aplicate 21 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 lei, a fost reţinut un certificat de înmatriculare şi au fost retrase două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare pentru lipsă R.C.A.

Poliția arată că într-un caz, un bărbat de 45 de ani, din comuna Straja, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din oraşul Vicovu de Sus, având o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un tânăr de 28 de ani, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe strada Prieteniei din oraşul Vicovu de Sus, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, acesta are permisul de conducere anulat din 22.09.2009.

Un alt bărbat de 52 de ani, din comuna Straja, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe strada Uliţa Căminului, din comuna  Straja, având o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control, pe strada Calea Cernăuţi, din localitate, autoturismul cu număr de circulaţie provizoriu, condus de un tânăr de 19 ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul este neînmatriculat, numărul de circulaţie provizoriu fiind expirat din 17.01.2017.