Arme letale cu muniție, dar și pistoale neletale de autoapărare, confiscate de polițiștii suceveni în urma unei ample acțiuni de verificare a deținătorilor de arme din județ


Intră acum și în grupul de

În cursul acestei săptămâni, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava  au desfăşurat o amplă acţiune de verificare a deţinătorilor de arme în vederea identificării celor care nu respectă legislaţia specifică, a anunțat Poliția Suceava.

Sursa citată arată că în cadrul acţiunii au fost verificaţi 46 de deţinători de arme letale şi neletale.

Acţiunea a vizat, în special, deţinătorii de armament şi muniţii letale/neletale, care nu au solicitat prelungirea valabilităţii permiselor de armă a căror titulari sunt şi nu au depus armele şi muniţiile la un armurier autorizat, în termenul prevăzut de lege de 10 zile de la data expirării valabilităţii permisului de armă.

În cadrul acțiunii, poliţiştii SAESP, precum și polițiștii formațiunilor judiciare, din cadrul subunităților de poliție, desemnați special au efectuat 48 verificări la domiciliul deținătorilor legali de arme, fiind întocmite patru dosare de urmărire penală, cu privire la șase infracțiuni de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Totodată au fost ridicate un număr de 4 pistoale neletale de autoapărare, cu gaz și bile de cauciuc,dar și două arme letale cu muniţie aferentă.

Poliţiştii reamintesc celor care doresc să obţină permisul de port armă dar şi celor care l-au dobândit că trebuie să respecte prevederile legislației în domeniu.


Intră acum și în grupul de