Ziua Mondială a Zonelor Umede va fi marcată pe 2 februarie şi la Suceava


Intră acum și în grupul de

O masă rotundă cu tema “Zone umede pentru reducerea dezastrelor” va fi organizată, joi, de Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, la eveniment fiind invitaţi să participe reprezentanţi ai unor instituţii publice, dar şi ai fundaţiilor şi organizaţiilor neguvernamentale care activează în domeniul mediului.

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, ing. Vasile Oşean, a precizat, marţi, într-un comunicat de presă că la această acţiune sunt invitați reprezentanţi ai Prefecturii Suceava, Consiliul Județean Suceava, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava, Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, dar şi custozi de arii protejate, respectiv ai Direcției Silvice Suceava, Parcului Național Călimani, Societăţii Ecologice Aquaterra, Societăţii Ornitologice Române și organizații neguvernamentale precum GEC Bucovina, Fundația de speologie “Club Speo Bucovina”, Asociația “Eudemos”,  care activează în domeniul mediului.

Oşean a spus că specialiștii ai Agenției pentru Protecția Mediului Suceava vor prezenta semnificația și importanța zilei de 2 februarie, dar și aspecte privind zonele umede din județul Suceava care sunt arii naturale protejate.

El a arătat că tema Zilei Mondiale a Zonelor Umede 2017 este “Zone umede pentru reducerea dezastrelor”, în cadrul sloganului “Protejarea zonelor umede ajută la prevenirea fenomenelor meteo extreme” .

“Această temă este selectată pentru a crește gradul de conștientizare și pentru a evidenția rolurile vitale ale zonelor umede sănătoase în reducerea efectelor fenomenelor extreme, cum ar fi inundațiile, seceta și cicloanele asupra comunităților umane”, a subliniat Oşean.

Totodată, reprezentanţii SGA Suceava, ISU Suceava și cei ai custozilor ariilor protejate din județul Suceava vor prezenta “aspecte legate de această temă cu care s-au confruntat în activitatea lor”. (Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de