Doi traficanti de droguri, arestati pentru 10 zile


Intră acum și în grupul de

Este pentru prima data când la Suceava se vorbeste despre traficanti. Acestia sunt suceveni, iar politistii (procurorii) îi urmaresc înca de anul trecut. Cei trei au fost luati pe sus de lucratorii DIICOT când faceau o tranzactie în cartierul Obcini din municipiul Suceava. În vârsta de 24 si 18 ani, traficantii îi vindeau unui baiat de 17 ani 2 grame de heroina contra sumei de 350 de lei. În urma perchezitiilor efectuate la domiciliul celor doi, politistii, ajutati si de un câine specializat, au mai gasit ascunse înca 170 de grame de heroina.

Astfel, în dosarul primilor traficantilor de heroina prinsi zilele trecute la Suceava, doi tineri suceveni au ajuns în arestul Politiei si un al treilea a primit interdictie de a parasi tara pe perioada cercetarilor. Alexandru Sofronie, de 24 de ani si Tudor Hantig, de 18 ani, ambii din municipiul Suceava, au fost arestati preventiv pe o perioada de 10 zile, pentru trafic de droguri de mare risc, în timp ce masura interdictiei de a nu parasi România, fara încuviintarea procurorilor, a fost luata împotriva lui Edward Ciornea, de 17 ani, tot din municipiul Suceava.

În urma perchezitiilor domiciliare, în locuintele suspectilor s-au descoperit si ridicat cantitatea de 170,1 g heroina, doua telefoane mobile si un hard-disk, precum si suma de 350 lei, care a reprezentat pretul platit pentru cele doua grame de heroina cumparate.

Politistii spun ca totul a început în luna iulie a anului trecut, în urma unei informatii primite de la un agent din cadrul Politiei municipiului Suceava.

Monitorizarile politistilor de la Antidrog au scos la iveala faptul ca Alexandru Sofronie si Tudor Hantig introduceau în tara diferite cantitati de heroina, pe care încercau mai apoi sa le vânda unor terte persoane, printre care si Ciornea, pe raza municipiului Suceava.

În cursul zilei de marti, politistii BCCO, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au pus la cale prinderea în flagrant a traficantilor. Politistii de la Antidrog l-au retinut pe raza cartierului Obcini pe Edward Ciornea, acesta având asupra sa cantitatea de doua grame de heroina, cumparata cu câteva minute mai devreme de la Tudor Hantig.

La controlul corporal, oamenii legii au gasit asupra lui Ciornea alte doua grame de heroina. 


Intră acum și în grupul de