Cristina Iordachel a picat cea de-a doua proba a concursului pentru sefia CAS


Intră acum și în grupul de

Cristina Iordachel nu a reusit sa treaca peste cea de-a doua proba,  interviul, la concursul pentru ocuparea functiei de presedinte director general al CAS Suceava. În cadrul acestei probe, concurentii trebuiau sa-si prezinte un plan managerial si sa dovedeasca abilitatile manageriale, iar Cristina Iordachel a fost notata cu 6, nota minima pentru a fi declarata admisa fiind 7.

Aceasta a declarat ca nu va face contestatie.

„Dupa 3 ani de zile în care am obtinut calificative de «foarte bine» pentru managementul CAS si am promovat proba scrisa a actualului examen, brusc s-a constatat ca nu mai sunt capabila sa conduc aceasta institutie. Am fost declarata respinsa la proba orala, dar rezultatele de la proba scrisa, unde consider ca am facut o teza de peste 8, nu s-au afisat. Nu voi face contestatie, deoarece îi stimez prea mult pe membrii comisiei si pe presedintele CNAS, cu care am colaborat foarte bine cât am fost la conducerea Casei de Asigurari de Sanatate Suceava. Având în vedere ca toti candidatii care au promovat proba scrisa si au picat examenul oral sunt membri PD-L, si ca proba orala nu a fost înregistrata si nu am semnat nici un proces verbal la sfârsitul examinarii, prin care sa iau la cunostinta de întrebarile puse si aprecierea comisiei, nu vad rostul unei contestatii. Oricum, odata cu aceasta experienta am aflat si eu ca organizatiile locale ale partidelor de guvernamânt au un cuvânt greu de spus”,  a afirmat Cristina Iordachel.  

Acesta nu exclude posibilitatea de a participa la urmatorul concurs.

Concursul a avut loc la CNAS în perioada 24-27 martie, din cei 48 de candidati prezenti fiind respinsi 12 la proba scrisa, ei nemaiparticipând la interviu, si  4 în urma interviului. Ceilalti respinsi la proba interviului au candidat pentru sefia CAS din Dolj, Iasi si Vâlcea.

De la jumatatea lunii februarie, interimatul la sefia CAS Suceava este asigurat de ec. Michaela Pelepco.

Cristina Iordachel a detinut functia de presedinte-director general al Casei de Sanatate Suceava pâna pe data de 18 februarie, când mandatele tuturor sefilor din tara ai acestor institutii au încetat în baza unui ordin emis de la presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dupa ce au fost introduse noi criterii de performanta în contractele de management. 


Intră acum și în grupul de