Flutur: Am făcut un demers către Finanțe, având in vedere că nu e gata bugetul de stat, și am cerut suplimentarea de fonduri pentru CJ


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava Gheorghe Flutur a sustinut o conferinta de presa dupa încheierea ședinței ordinare.

”O sedinta de CJ cu lucruri normale pentru ianuarie. Suntem in asteptarea bugetului. Salut intrarea in CJ  a unor noi membri.

Am făcut un demers către Finanțe, având in vedere că nu e gata bugetul de stat, și am cerut suplimentarea de fonduri pentru CJ, intrucat ca la o prima analiza, impactul cresterilor salariale, care e binevenit, e de 52 % fata de 2016.

Se preconizeaza un fond de salarii de 140 milioane de lei. Sumele care vin pentru echilibrari cresc cu 14 milioane lei, dar ne trebuie in plus 48 milioane lei.

O prima suma cu care nu ne acoperim si ca sa putem acorda si salariile si functionarea macar la parametrii anului 2016, e nevoie de 8 milioane euro.

Va trebui sa intram in discutii si analize. Nu vreau sa emit nici o ipoteza deocamdata. Vreau sa gasim solutii pentru salarii si apoi pentru functionare.

Impactul fondului de salarii nu e ca in alti ani. E de 52%. Varianta e sa ma lupt ca sa obtinem bani pentru functionare.

Am luat in calcul tot si am facut simularea pe intreg anul. Era nevoie in administratie sa platim munca depusa. Multi plecau din cauza banilor putini.

Nu am vorbit cu primariile. Ei au o alta logica in formarea bugetului si au mai multe surse de venit.”


Intră acum și în grupul de