CJ Suceava nu are opt milioane de euro pentru asigurarea salariilor angajaților din instituțiile subordonate și aparatul propriu. Flutur: Am cerut suplimentarea bugetului. Nu am discutat de restructurări de personal


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că a solicitat Guvernului majorarea alocărilor bugetare pentru județul Suceava, în condițiile în care din proiectul de buget rezultă că nu vor putea fi acoperită suma de 34 de milioane de lei pentru plata salariilor angajaților.

Flutur a explicat în ședința Consiliului Județean Suceava că impactul fondului de salarii pentru instituțiile subordonate Consiliului Județean și aparatul propriu este în 2017 de 140 de milioane de lei, față de 92 de milioane de lei în 2016, rezultând o diferență de 48 de milioane de lei.

El a spus că județul primește în plus, față de anul trecut 14 milioane de lei și că rămâne de acoperit suma de 34 de milioane de lei pentru asigurarea salariilor.

Președintele CJ Suceava a exemplificat cu impactul salariilor la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, unde față de anul 2016 când impactul salariilor a fost de 50 de milioane de lei, în 2017 va fi de 81 de milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere cu 31 de milioane de lei.

În sistemul de protecție socială Consiliul Județean Suceava are 2040 de asistați și 1900 de posturi bugetate la plată.

Totodată, Flutur a spus că în sistemul de învățământ special, unde sunt 825 de salariați la un număr de 1.800 de copii din școlile speciale, impactul cu salariile crește în 2017 la 40 de milioane de lei, față de 30 de milioane de lei în 2016, în timp ce la Muzeul Bucovinei, fondul de salarii crește de la 5,6 milioane de lei în 2016 la 8,4 milioane de lei în 2017.

„Am cerut suplimentarea bugetului după ce am calculat impactul salariilor”, a spus Flutur care susține că este bine că s-au majorat salariile arătând că „era nevoie de mult să plătim după munca depusă”.

El a spus că trebuie găsite soluții, dar a evitat să spună dacă ia în calcul restructurarea unor posturi pentru încadrarea în bugetul alocat.

„Nu am discutat de restructurări de personal”, a spus Flutur. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de