Ion Lungu a avut ușile deschise la Guvern: Am fost la mai multe ministere. În 2017 modernizăm strada Vasile Bumbac prin PNDL, în aprilie primim bani pentru termoficare și urmează licitații pentru Sala polivalentă


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a avut, luni și marți, discuții la mai multe ministere privind proiecte în derulare ale municipiului Suceava sau proiecte ce urmează să fie inițiate.

Primarul a precizat că a avut discuții la Compania Națională de Investiții cu privire la Sala polivalenta de la Suceava. „Urmează, după aprobarea bugetului, licitația pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic”, susține primarul.

El a spus că a fost la Direcția de Termoficare din cadrul Ministerului Dezvoltării unde a fost asigurat că în luna aprilie Primăria va primi suma pe care a returnat-o la sfârșitul anului, fiind vorba de circa două milioane de euro.

Ion Lungu a mai anunțat că prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în anul 2017, se va moderniza strada Vasile Bumbac, de la magazinul Bucovina până la sediul Consiliului Județean Suceava.

„La Ministerul Fondurilor Europene am primit asigurări că vom primi bani pentru reparațiile la rețelele de termoficare pe fonduri europene”, a menționat primarul.

Mai mult, el a arătat că  la Ministerul Culturii a discutat despre organizarea Festivalului Internațional de Teatru „Matei Vişniec”, la Suceava, în această vară .

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, în urmă cu o săptămână, discuții cu parlamentarii suceveni din toate partidele în vederea susținerii proiectelor pe care el le promovează, fără însă să spună dacă a obținut promisiuni de sprijin din partea lor.

Întrebat dacă a primit sprijin pentru a avea discuții la Guvern cu diverși factori decizionali, primarul a spus că nu este necesară intervenția cuiva pentru ca el să intre la Guvern sau la diverși miniștri.

„Nu trebuie să-mi faciliteze nimeni intrarea la Guvern. Eu, ca primar al municipiului Suceava am oricând o ușă deschisă la Guvern și la miniștri. Niciodată nu am fost refuzat”, a spus Lungu, anunțând deplasarea de săptămâna aceasta la Guvern.


Intră acum și în grupul de