Ion Lungu: Achiziționarea de autobuze electrice cu fonduri europene, prioritatea municipiului Suceava. El trebuie să-i convingă pe ceilalți primari de municipii din regiunea Nord Est de importanța proiectului


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că proiectul privind achiziționarea a 40 de autobuze electrice în municipiul Suceava este prioritar în cadrul actualei finanțări europene unde, prin axa 4.1 privind dezvoltarea urbană, municipiul Suceava are alocate fonduri de 39,1 milioane de euro.

Lungu a spus că va participa, joi, la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est, la o întâlnire cu primarii municipiilor reședință de județ din regiune pentru a se armoniza proiectele care urmează să fie depuse în perioada următoare pentru accesarea de fonduri europene astfel încât să nu fie suprapunere pe axe de finanțare.

El a explicat că dorește ca proiectul privind achiziția de autobuze electrice să fie acceptat pentru că este un proiect important pentru municipiu.

„ Noi am fost pioneri în acest domeniu și am prins acest proiect în strategia-cadru înaintată la Bruxelles”, a spus Lungu.

El a menționat că municipiul Suceava a semnat și un memorandum la Lisabona pentru transportul electric.

„Sper să pot convinge colegii din celelelalte orașe să avem prioritate, Suceava, cu acest proiect”, a spus Lungu.

El a arătat că valoarea estimată a acestor achiziții este de circa 20 de milioane de euro, iar municipiul Suceava va mai beneficia pentru alte proiecte de restul de 19,1 milioane de euro, dar și de alte fonduri care ar putea fi atrase după 2019 din redistribuirea fondurilor rămase necheltuite în cadrul regiunii nord est. (N.B.)


Intră acum și în grupul de