Gospodărie distrusă de un incendiu de proporții la Berchișești


Intră acum și în grupul de

O gospodărie a fost distrusă de un incendiu de proporții, marți noapte, în comuna suceveană Berchișești.

Purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj.Alin Găleată, a declarat că la fața locului au intervenit militarii Gărzii de Intervenţie Gura Humorului şi ai Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntar şi Privat pentru Situaţii de Urgenţă Cornu Luncii, cu cinci autospeciale şi o ambulanţă SMURD.

”La sosirea echipajelor, ardea acoperişul unei construcţii corp comun, compusă din bucătărie de vară, adăpost de animale, depozit de furaje şi baie, şi exista pericolul de propagare la casa de locuit şi la gospodăriile învecinate”, a arătat Găleată, precizând că incendiu, anunțat prin 112 la ora 21:18, a fost lichidat la ora 0:10.

In incendiu a ars acoperişul construcţiei corp comun, construit din lemn, cu învelitoare din azbociment, pe o suprafaţă totală de aproximativ 200 de metri pătraţi. Au mai ars circa 7 tone de fân şi s-au degradat bucătăria de vară, baia, un dormitor, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile, o moară de cereale şi o şişcorniţă.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit şi gospodăriile învecinate, cu bunurile aferente, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de