Ion Lungu nemulțumit de faptul că este obligat să preia din atribuțiile directorilor de școli: Nu pot să fiu și director la 30 de școli și la Termica și la ACET și la TPL. Mi se pare un pic cam mult


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat miercuri că trebuie să semneze contracte de management financiar administrativ cu directorii de școli, potrivit actelor normative stabilite de fostul ministru al Educației care a dispus organizarea concursurilor pentru conducerile școlilor.

„Se încheie un contractul între directori și primar avem mai puține drepturi și mai multe obligații”, a spus Lungu.

El a arătat că printre obligații, primarul verifică dacă bugetul este corect și transmis.

„Acum să verific și dacă bugetul e corect și transmis? Nu pot să fiu și director de școală. Sunt unii care au salarii mai mari decât primarul. Nu pot să fiu și director la 30 de școli și la Termica și la ACET și la TPL. Mi se pare un pic cam mult”, a spus Lungu care a arătat că, în calitate de primar, răspunde direct de întocmirea bugetului.

Totodată, el a spus că prin contract, pe lângă prevederi care sunt și acum, privind asigurarea finanțării lucrărilor de întreținere la școli, primarul asigură finanțare complementară, respectiv navetă, burse, dar că are obligația să acorde granturi pentru proiecte din învățământ.

„Ne-au transferat unitățile de învățământ și acum ne bagă și acest contract de management. Nu pot să mă oblig că dau granturi la școli dacă nu am bani pentru alte activități”, a spus Ion Lungu.

El a spus că în ceea ce privește învățământul, unitățile școlare din municipiul Suceava solicită în 2017 fonduri totale de 177 de milioane de lei din care 20,3 milioane de lei pentru investiții.

Lungu a menționat că suma este de 62,5 la sută mai mare față de anul trecut, când alocarea a fost 109,3 milioane de lei, iar 7,4 milioane de lei pentru investiții.

Primarul a explicat că în privința investițiilor vor fi finanțate mai întâi cele care sunt în desfășurare și că în funcție de buget se vor stabili priorități.

 

 


Intră acum și în grupul de