(GALERIE FOTO) Sute de suceveni au protestat față de adoptarea de Guvern a pachetului legislativ privind modificarea Codului Penal și a proiectului legii grațierii


Intră acum și în grupul de

Sute de suceveni au protestat, miercuri seara, față de adoptarea de Guvern a pachetului legislativ privind modificarea Codului Penal și a proiectului legii grațierii.

La miting au venit persoane cu pancarte cu mesaje împotriva Guvernului, între protestatari fiind tineri, dar și mame cu copii.

Manifestanții au scandat mesaje de genul ”Uniți, salvăm, toată România”, ”În democrație, hoții stau la pușcărie”, sau „Cine nu sare, nu vrea schimbare”.

Participanții au plecat apoi în marș pe străzile municipiului, iar în dreptul sediului DNA au scandat „DNA, DNA, asta e ancheta ta”.

Între protestatari s-au aflat membri ai USR și ai PNL.

Cel care a solicitat autorizația pentru acest protest, Alexandru Istrate, membru USR, a spus că acțiunea nu a fost făcută în calitate de membru de partid.

El a spus că nu consideră normal modul în care Guvernul a adoptat pachetul legislativ care include o ordonanță de modificare a Codului Penal și al Codului de Procedură Penală și un proiect de lege a grațierii, arătând că modificările nu se adresează celor care sunt acum în închisori, ci în favoarea unora care acum se află în libertate.  (N.B.)


Intră acum și în grupul de