IPJ face apel catre cetateni sa nu mai incendieze vegetatia uscata, si avertizeaza cu sanctionarea contraventionala


Intră acum și în grupul de

Incendiile de vegetatia uscata ce au avut loc la sfârsitul saptamânii îngrijoreaza Inspectoratul de Politie Judetean Suceava, care atentioneaza ca incendierile sunt ilegale, iar autorii pot fi amendati contraventional. „În ultimele 24 de ore ne-am confruntat cu mai multe incendii de miristi, evenimente care au cauzat pagube de sute de mii de lei. Cazurile la care ne referim sunt cele petrecute la Vama – în cursul zilei de vineri, iar sâmbata dimineata – la Pojorâta, ambele cu consecinte nefaste: zeci de hectare de teren distruse prin ardere. În aceste conditii, facem un apel catre toti reprezentantii societatii civile de a-si da concursul, în orice maniera utila, în actiunile de prevenire si combatere a incendiilor de miristi sau vegetatie uscata, care pot pune în pericol atât siguranta traficului rutier, cât si asezari omenesti si habitate naturale”, precizeaza IPJ Suceava, într-un comunicat de presa.

Potrivit IPJ Suceava, conditiile climaterice favorizeaza extinderea cu rapiditate a incendiilor, care pot produce pagube însemnate si chiar pierderea de vieti omenesti, de aceea solicita cetatenilor judetului Suceava sa se implice direct prin prevenirea înregistrarii unor asemenea evenimente, iar în situatia constatarii lor, sa sesizeze din timp autoritatile abilitate.

IPJ cere sucevenilor sa nu ezite sa foloseasca APELUL UNIC DE URGENTA 112 , care este gratuit, pentru a face sesizari în acest sens. „Ne sunt utile orice fel de sesizari privind identificarea locurilor în care exista riscul producerii de incendii ce pot afecta caile de comunicatie rutiera si înstiintarea de urgenta a autoritatilor. Fiecare cetatean trebuie sa constientizeze ca incendierile sunt ilegale, iar autorii pot fi trasi la raspundere contraventionala sau penala (parintii sunt direct raspunzatori pentru faptele minorilor), precum si faptul ca acestea constituie un factor de poluare si pot pune în pericol siguranta oamenilor, a bunurilor acestora si pot afecta circulatia pe drumurile publice”, se mai precizeaza în comunicatul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de