Incendiu pe un teren defrisat in urma doboraturilor, in localitatea Vama


Intră acum și în grupul de

Neglijenta unui fumator care a aruncat un rest nestins de tigara a dus la provocarea unui incendiu în partea de NE a comunei Vama, pe pasunea apartinând primariei locale. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Detasamentul de Pompieri Câmpulung împreuna cu Garda de Interventie Gura Humorului, un echipaj de jandarmi, Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vatra Moldovitei, Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vama si Ocolul Silvic Vama au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit, vineri dupa-amiaza la vegetatia uscata, pe un teren apartinând lui Gheorghe L. din localitatea Vama.

Când pompierii au ajuns la fata locului, ardeau cca 6 ha teren defrisat în urma doborâturilor, cu pericol de propagare la fondul forestier ce se afla la 500 metri si la 5 gospodarii apartinând unui catun din aceeasi localitate.

Pe lânga cele 6 ha vegetatie uscata si doborâturi, au ars si 1.000 de puieti de molid provenind din regenerare naturala, valoarea pierderilor materiale fiind estimate de proprietar la 5.000 lei.

În urma cercetarilor, s-a stabilit ca incendiul a izbucnit datorita neglijentei unui fumator, care a aruncat un rest de tigara fara sa-l stinga, în zona fiind o poteca pe care localnicii o folosesc pentru a ajunge la terenurile proprietate.

Pompierii au salvat fondul forestier si un saivan de oi, în valoare de aproximativ 10.000.000 lei.


Intră acum și în grupul de