In Voitinel, patru case in flacari


Intră acum și în grupul de

Un numar de patru case din localitatea suceveana Voitinel au fost afectate de un incendiu, vineri dupa-amiaza, totul pornind de la cosul de fum al unei dintre ele. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Garda de Interventie Vicovu de Sus împreuna cu Detasamentul de Pompieri Radauti, Garda de Interventie Siret, Garda de Interventie Solca, Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vicovu de Jos, Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Galanesti si Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta al unei societati comerciale, au intervenit cu sapte autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la patru gospodarii din localitatea Voitinel.

Când pompierii au ajuns la fata locului, incendiul se manifesta la o gospodarie pe o suprafata de 200 mp si, partial, înca la doua gospodarii, pe o suprafata de cca 50 mp, cu posibilitate de propagare la sase gospodarii vecine, incendiul fiind lichidat dupa patru ore.

La locuinta lui Vasile P., de unde a pornit incendiul, a ars casa din lemn – pe o suprafata de cca 75 mp, bucataria – pe o suprafata de cca 36 mp, adapostul de animale – pe o suprafata de cca 100 mp, garajul pe o suprafata de cca 20 mp, 15 mc de cherestea, bunuri casnice si acte personale.

La a doua locuinta, cea a lui Silvestru O., a ars acoperisul casei – pe o suprafata de cca 50 mp, planseul pe o suprafata de 30 mp, acoperisul adapostului de animale – pe o suprafata de cca 70 mp, 3 tone de fân, o magazie – pe o suprafata de cca 20 mp si bunuri casnice.

La a treia locuinta, a lui Dragos O., a ars lambriul aplicat pe partea exterioara a casei – pe o suprafata de 40 mp, 6 ferestre si 4 usi termopan.

La cea de a patra locuinta, cea a lui Danut P., au ars 20 mp gard din lemn si 20 mp de lambriu din lemn.

Din primele estimari ale proprietarilor, pierderile materiale au fost de cca 150.000 lei.

Pompierii au izolat focul, reusind salvarea celor sase gospodarii aflate în imediata apropiere, spre care se extindea incendiul si a trei cai, valoarea bunurilor salvate fiind estimate la 1.000.000 lei.

Potrivit ISU Suceava, din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit de la niste scântei provenite dintr-un cos deteriorat de evacuare a fumului, de la centrala termica. 


Intră acum și în grupul de