Intregul fond forestier al Ocolului Silvic Pojorata la un pas de a fi mistuit de flacari


Intră acum și în grupul de

Pompierii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava au reusit sa evite un dezastru, dupa ce padurea apartinând Ocolului Silvic Pojorâta a fost la un pas de a fi mistuita de flacari din cauza inconstientei unui localnic. La fata locului a avut loc  o adevarata desfasurare de forte.

Potrivit ISU „Bucovina” , sâmbata , la orele 10:52 Detasamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc împreuna cu Grupa Operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, Garda de Interventie Gura Humorului, Detasamentele de Pompieri Falticeni si Vatra Dornei, Consiliul Local pentru Situatii de Urgenta Pojorâta, Serviciul Iacobeni si Pojorâta, echipaje de jandarmi si politie si Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta al unei Voluntar pentru Situatii de Urgenta Fundu Moldovei, au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la fondul forestier de pe Dealul Muncel din localitatea Pojorâta.

Când pompierii au ajuns la fata locului ardea vegetatia si litiera uscata pe o suprafata de 3,4 ha, cu pericol de propagare la întreg fondul forestier al Ocolului Silvic Pojorâta.

Incendiul a fost lichidat dupa aproximativ 7 ore, flacarile mistuind cca. 1,4 ha vegetatie uscata si 2 ha litiera padure, pin si larice.

Pompierii au reusit sa evite dezastrul, salvând fondul forestier apartinând Ocolului Silvic Pojorâta, în valoare de aproximativ 8.000.000 lei.   

Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost declansat de un foc deschis, lasat nesupravegheat, de pe proprietatea lui Alexandru F., a carui gospodarie este învecinata cu fondul forestier. Acesta a recunoscut ca a incendiat niste resturi vegetale si ca a scapat focul de sub control.

Potrivit IPJ Suceava, în cauza s-a întocmit dosar de cercetare penala pentru comiterea infractiunii de „distrugere din culpa prin incendiere”.


Intră acum și în grupul de