Un incendiu produs de la un scurtcircuit a distrus o gospodărie din Stulpicani


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din comuna suceveană Stulpicani a fost distrusă de flăcări, în urma unui incendiu care a izbucnit joi dimineață de la un scurtcircuit electric.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt. adj. Alin Găleată, pentru stingerea focului au intervenit militarii Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Stulpicani,  cu patru autospeciale.

”La sosirea echipajelor, ardeau trei anexe gospodăreşti şi acoperişul casei de locuit, toate înglobate într-o construcţie corp comun, şi exista pericolul de propagare la întreaga gospodărie şi la o locuinţă aflată în apropiere”, a arătat Găleată.

El a arătat că in incendiu au ars adăpostul de animale, o magazie şi o anexă pe o suprafaţă totală de aproximativ 150 de metri pătraţi, acoperişul casei pe 120 de metri pătraţi şi circa 3 tone de fân. S-au degradat pereţii şi tavanul locuinţei, tâmplărie din PVC, o motocositoare, două motoare electrice şi alte bunuri.

 

FOTO: ISU Suceava

Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric, produs la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

”Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat bucătăria de vară, o anexă şi casa învecinată”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, precizând că incendiu a fost lichidat după o intervenție de peste trei ore.

 


Intră acum și în grupul de