Ministrul Economiei crede ca Taxa de poluare auto este „un gest de maturitate”


Intră acum și în grupul de

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, si-a exprimat speranta, sâmbata la Suceava, ca noua formula de calcul a taxei de poluare auto va fi sprijinita de majoritatea românilor. Ministrul a spus într-o conferinta de presa, ca proiectul privind taxa auto este pregatit si ca saptamâna viitoare vor începe audierile publice, vor începe dezbaterile si si-a manifestat speranta ca majoritatea românilor vor sprijini acest proiect. „De altfel, pe majoritatea românilor nu i-a întrebat nimeni pâna acum”, a explicat ministrul Vosganian, care a aratat ca a fost numai o campanie dusa mai ales prin zone în care oamenii sunt interesati sa cumpere masini, cum ar fi târgurile de profil. „O suta de mii de semnaturi care au încercat sa sugereze ca modernizarea României sta în anularea taxei auto. Asta este o viziune interesanta, am luat-o ca atare”, a mai spus Varujan Vosganian, care a mentionat ca Guvernul se adreseaza si celorlalti 75% dintre români care nu au permis de conducere, nici nu au masina „si care nu vad de ce sa fie sufocati”.  

În opinia acestuia, taxa de poluare auto este „un gest de maturitate” pe care Franta l-a facut în urma cu doua luni, Marea Britanie îl va face acum cu taxe destul de usturatoare si la fel si Olanda. Ministrul Vosganian a subliniat ca, la o discutie  despre schimbarile climatice, colegul sau finlandez a fost felicitat pentru masurile pe care le ia pentru restrângerea emisiilor.

„Este o miscare europeana la care noi nu putem sa ramânem indiferenti, cu atât mai mult cu cât tarile de margine, ca frontiera si ca intrare în UE, Polonia, Ungaria, România, Bulgaria, poate si Grecia, sunt posibile rezervoare pentru masinile vechi. De aceea noi trebuie sa avem chiar o atentie în plus pentru a preveni aceste lucruri”, a mai spus Varujan Vosganian.


Intră acum și în grupul de