FOTBAL liga I : Rapid face spectacol in “liniste”, iar Unirea Urziceni si Poli Timisoara au obosit


Intră acum și în grupul de

Rapid – Ceahlaul Piatra Neamt     5 – 1

La 19 ore dupa ce a pierdut derby-ul cu Steaua, la masa verde, Rapid Bucuresti s-a razbunat pe Ceahlaul Piatra Neamt, formatie pe care a învins-o cu scorul de 5-1, profitând si de eliminarea lui Evora din minutul 6. „Pietreanul” a comis un fault dur la Boya si a primit direct cartonasul rosu din partea arbitrului Alexandru Tudor, însa deschiderea scorului a fost amânata pâna spre finalul primei reprize. În minutul 42, Pancu a executat un corner de pe partea stânga, iar Cesinha s-a înaltat la coltul scurt si a reluat cu capul în poarta , fara sperante pentru portarul Savu.

Dupa pauza, giulestenii s-au dezlantuit si i-au oferit antrenorului Marian Rada un debut de vis pe banca tehnica a Rapidului. În minutul 49, Pancu s-a aflat la originea celui de-al doilea gol al giulestenilor, când a sutat puternic, iar Savu a respins în fata pentru ca Boya sa împinga balonul în poarta .

În minutul 57, Lazar a dus scorul la 3-0, cu un sut plasat din marginea careului, iar Doicaru a reusit sa marcheze golul de onoare al nemtenilor noua minute mai târziu. Atacantul l-a depasit pe Leonard, cu o suita de driblinguri si a sutat plasat în poarta lui Andrade .

Pe finalul partidei, rapidistii au facut spectacol, desi în tribune nu se aflau decât câtiva oficiali care sa le admire reusitele. Boya a reusit al doilea sau gol în minutul 82, cu o semifoarfeca de la marginea careului mic, faza l-a care s-a si accidentat dupa o ciocnire cu un fundas nemtean.

Scorul final a fost stabilit în minutele de prelungire, când Costin Lazar a patruns în careu si a marcat cu un lob peste portarul nemtenilor, consfintind o victorie ce a urcat Rapidul pe locul trei în Liga I, la opt puncte de ocupanta primul loc, CFR Cluj, care are un meci mai putin disputat.

Au evoluat echipele:

Rapid: Andrade – Sapunaru, Maftei, Leonard (Perja, 72), Bozovic – E. Dica, Pancu (Grigorie, 64), C. Lazar, Cesinha – Burdujan (Joao Paolo, 54), Boya. Antrenor: Marian Rada

Ceahlaul: Savu – Nohai, B. Fernandez, Evora, M. Oprea – Hamza (Omoduemuke, 62), Mala – Croitoru (Cebotaru, 76), Rusmir, Cristocea – Bugaev (Doicaru, 62). Antrenor: Viorel Hizo

 

Gloria Bistrita – Poli Timisoara      0 – 0

La Reghin, Gloria Bistrita si Poli Timisoara au terminat la egalitate, scor 0-0, meciul contând pentru etapa a XXVI-a a Ligii I, al treilea meci în care banatenii nu reusesc sa obtina victoria.

În urma acestui rezultat, pentru Poli Timisoara participarea în sezonul viitor al Ligii Campionilor pare sa devina doar un vis. „Nu mai spun ce obiectiv avem. Nu m-am asteptat sa se termine 0-0, dar cred ca a fost un rezultat influentat de teren. Ne asteapta un meci dificil cu Universitatea Cluj, care nu este o echipa care sa merite sa retrogradeze, dar nu avem voie sa mai pierdem puncte pe teren propriu”, a declarat la finalul partidei, Dusan Uhrin jr, antrenorul Politehnicii Timisoara.

De partea cealalta, Ioan Ovidiu Sabau, tehnicianul bistritenilor, a catalogat rezultatul ca fiind echitabil. „Nu ma asteptam sa câstigam, pentru ca am întâlnit un adversar bun. Noi am avut multi jucatori absenti, asa ca trebuie sa fim multumiti. Este un scor echitabil. Înca nu suntem salvati de la retrogradare si trebuie sa mai face cel putin înca 3-4 puncte. În primul rând ma gândesc sa ne salvam, pentru ca e o perioada grea, si apoi la Intertoto”, a spus Sabau.

Au evoluat echipele:

Gloria Bistrita: Tatarusanu – D. Matei, Frasinescu, D. Toma, Turcun – Negrean, Nalati, Ragipovic (A. Muresan, 63), R. Dobre – Tilinca, Coroian. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.

Poli Timisoara: Pantilimon – Badoi, Luchin, Brezinski, Milhazes – Abiodun, Srhoj, Borbely, Art. Karamian (Arm. Karamian, 81) – Rusic (Axente, 75), Ganea. Antrenor: Dusan Uhrin.

 

Unirea Urziceni – Farul Constanta 0 – 0

Dupa Poli Timisoara a venit rândul celor de la Unirea Urziceni sa piarda puncte în lupta pentru podiumul Ligii I, ialomitenii remizând, scor 0-0, pe teren propriu, cu Farul Constanta.

Partida a avut un ritm bun în debutul ei, cu ocazii rapide la ambele porti, însa au lipsit finalizarile, în timp ce repriza a doua a fost secetoasa din punct de vedere al actiunilor de poarta. În minutul 27, gazdele au avut o mare ocazie, când Onofras a trimis milimetric pe lânga vinclu. Prima repriza s-a încheiat cu un sut la coltul scurt expediat de Todoran, dar Stelea a respins cu greu mingea în out.

Repriza a doua nu a adus nicio schimbare pe tabela de marcaj, constantenii multumindu-se sa traga cu dintii de un punct ce îi va ajuta în lupta pentru evitarea retrogradarii. “Echipa a demonstrat ca stie sa joace la rezultat. Ma declar multumit de aceasta remiza. Pentru noi, si un egal este un rezultat pozitiv. Trebuie sa jucam si la meciurile de acasa la fel cum am facut astazi. Rezultatele de acasa te retrogradeaza”, a declarat tehnicianul Ion Marin.

“Rechinii” puteau pierde partida daca arbitrul Teodor Craciunescu acorda penalty în minutul 4 al prelungirilor, la un hentz facut de Maxim în careul Farului. Arbitrul a spus însa ca nu a vazut nimic neregulamentar, iar portarul Bogdan Stelea a comentat faza spunând ca “Pe final, cred ca a fost 11 metri clar. Teodor Craciunescu a spus ca nu a vazut si îl cred”.

Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, nu a venit la conferinta de presa, în locul sau prezentându-se secundul Dumitru Stângaciu, care l-a scuzat pe tehnician, spunând ca “nu are o dispozitie tocmai buna”. “Suntem suparati ca nu am putut s-o bagam în poarta. Jucam sub presiunea rezultatelor, pentru ca vrem în UEFA. Sunt doua puncte mari pierdute azi, la fel cum am pierdut cu Ceahlaul, Craiova si Vaslui. Farul este o echipa buna si nu merita locul din clasament. Nu cred ca obiectivul nostru este periclitat dupa acest rezultat. Mai sunt opt etape si avem si varianta Cupei României, daca o câstigam”, a declarat Dumitru Stângaciu.

Au evoluat echipele:

Unirea Urziceni: Stelea – Epaminonda, Galamaz, D. Munteanu, Bordeanu – C. Petre (C. Constantin , 46), Mara, Ricardo Gomes, Paduretu – Bilasco (Danalache, 78), Onofras (B. Stancu, 63). Antrenor: Dan Petrescu

Farul Constanta: Curca – Farmache, Barbu, Schiopu, Maxim – Ben Teekloh – Voiculet (Nanu, 71), Todoran, M. Nae (Mendy, 88) – Bacila, Chico (Gosic, 80). Antrenor: Ion Marin

 

Universitatea Cluj – Otelul Galati 2 – 1

Universitatea Cluj a obtinut cea de-a treia victorie din acest sezon al Ligii I, dupa ce pâna acum reusise sa câstige doar în fata Stelei si a Rapidului, învingând cu 2-1 Otelul Galati într-un meci din etapa a XXVI-a a Ligii I, în care au fost eliminati trei jucatori – doi de la gazde si unul de la oaspeti.

Otelul a deschis scorul în minutul 17, prin Jivko Jelev, care a înscris cu capul, de la 8 metri, dupa o centrare de pe dreapta a lui Ciprian Deac. În minutul 47, Coltescu l-a eliminat direct pe mijlocasul Universitatii, Alin Savu, dupa ce acesta din urma l-a faultat dur pe Janos Szekely, iar minutul 55 avea sa aduca o a doua eliminare în tabara „sepcilor rosii”, când Milan Jovanovici a primit rosu tot pentru un fault la Szekely.

Desi în inferioritate numerica, clujenii au reusit sa egaleze, în minutul 59, când la o pasa în careu de la Edivan, Goga a preluat mingea si a înscris, pe lânga Kolev, de la 10 metri lateral dreapta. În minutul 65, Sergiu Costin l-a faultat în careu pe Bad, gest care i-a atras eliminarea, iar centralul Sebastian Coltescu a dictat penalty, executat cu siguranta de Silvasan, în stânga lui Kolev.

Au evoluat echipele:
U Cluj: Merlier – Ungurusan, Bilica, Jovanovic, G. Coman – Baiano (Bad, 46) – Bundea, Edvan (Boudarene, 68), A. Savu – Goga, Silvasan (Soltuz, 85). Antrenor: Alpar Meszaros
Otelul: Kolev – Brujan (Elek, 78), Jelev, Costin, S. Ilie – Iorga (Labukas, 78), Giurgiu – Szekely (Viglianti, 58), D. Stan, Deac – Jula. Antrenor: Petre Grigoras


Intră acum și în grupul de