Handbal. Liga Nationala : Visul spre Europa continua!


Intră acum și în grupul de

Cu 5 etape înainte de finalul campionatului, CS Universitatea Suceava se afla pe locul 5 în clasamentul Ligii Nationale, iar visul de a participa într-o cupa europeana nu mai este o himera. Handbalistii lui Petru Ghervan s-au impus duminica cu scorul de 32-26 în fata formatiei CSM Oradea, la capatul unui meci în care publicul prezent în sala de sport a LPS Suceava a avut emotii doar în prima sa parte.

Cele doua echipe au intrat repede în joc, iar golurile nu au întârziat sa apara. Primii care au marcat au fost universitarii, prin Razvan Gavriloaia. Timp de cinci minute, scorul de pe tabela de marcaj a fost foarte strâns, fiecare grupare reusind sa înscrie. Abia dupa zece minute de la startul partidei, sucevenii au reusit sa se desprinda la doua goluri, scor 6-4, dupa ce Adomnicai a finalizat un atac al gazdelor. Diferenta de scor avea sa creasca la trei goluri, în urmatoarele momente ale partidei, scorul devenind 9-6 în minutul 17. Desi au ratat trei aruncari de la 7 metri si nu au stralucit deloc în atac, „studentii” au pastrat avantajul de pe tabela pâna la finalul primei reprize.

Portarul Iulian Andrei a avut câteva interventii salvatoare, iar în momentul intrarii la cabine scorul era 16-12. CSM Oradea nu a putut profita de lipsa de concentrare a jucatorilor nostri în ciuda faptului ca antrenorul Petru Ghervan a rulat pe final de repriza majoritatea jucatorilor pe care îi avea la dispozitie.

Repriza secunda i-a gasit pe jucatorii Universitatii Suceava cu un tonus mult mai bun si cu un portar, în persoana lui Iulian Andrei, si mai inspirat decât în prima parte a meciului. În aceste conditii, Bibirig&Co. au reusit sa se desprinda decisiv în primele minute ale partii secunde, majorându-si avantajul la sase goluri, scor 19-13 în minutul 35. Pe fondul unui joc destul de exact si a unei defensive mult mai bine organizate decât în prima parte a întâlnirii, sucevenii au marit diferenta de scor, care în minutul 45 a fost de 11 goluri. Când tabela arata 26-15, gazdele si-au permis sa introduca pe teren jucatorii care au evoluat mai putin în acest campionat, situatie care nu a afectat mult partitura din teren. Când mai erau 10 minute pâna la finalul confruntarii, oradenii, de la care au lipsit trei jucatori foarte importanti, au reusit sa mai reduca din handicap. La finalul timpului de joc, tabela a aratat 32-26 în favoarea Universitatii Suceava, care a înregistrat astfel victoria cu numarul 11 din actuala editie a Ligii Nationale.

În etapa urmatoare, CS Universitatea va juca în deplasare la HC Odorhei, o alta grupare nou-promovata în Liga Nationala, dornica sa razbune severa înfrângere suferita în turul campionatului la Suceava.


Intră acum și în grupul de