Ciorba cu perisoare de peste

-1 peste mare (specie fara oase)

-1 morcov

-2 cepe

-1 radacina de patrunjel

-3 linguri zarzavat la borcan

-200ml. suc de rosii

-3 cartofi

-3 linguri ulei

-1 lingura gris

-3 linguri faina alba

-piper, sare

-otet

-verdeata

Radacinile de morcov si patrunjel se curata, se spala si se toaca, la fel si cartofii si se pun la fiert în apa cu putina sare, 1 lingura de ulei. Se adauga sucul de rosii si zarzavatul la borcan. Ceapa si file-urile de peste se trec prin masina de tocat, se amesteca si se mai adauga în aceasta pasta sare, piper, gris si faina dupa care se formeaza perisoarele. Separat se fierb timp de o jumatate de ora capul, coada si aripioarele de peste iar zeama se adauga peste legumele fierte. Cînd supa este în clocot se dau drumul rînd pe rînd perisoarelor, se lasa se fiarba, iar cînd sînt fierte se acreste cu otet. Înainte a fi servita se pune putina verdeata.