Salau rasol cu piure de legume

-1 salau mai mare

-1kg. cartofi

-5 catei de usturoi

-2 morcovi

-1 telina

-1 legatura marar

-1/2 lamîie

-6 masline

-sare

-ulei

Salaul se curata fara a i se îndeparta capul, se spala si se sareaza usor fiind lasat deoparte pe un platou. Cartofii, morcovii si telina se curata, se taie rondele si se pun la fiert în apa cu putina sare. Cînd sînt aproape fierte se adauga pestele si se mai lasa pe foc 10 minute. Se scoate cu grija pestele, pe pune pe un platou iar legumele se strecoara de zeama, fiind pastrata supa într-un vas si se mai pun deoparte si cîteva felii de cartofi si morcovi. Se curata usturoiul, se piseaza si se amesteca cu legumele fierte si zdrobite adaugîndu-se putina supa în care au fiert legumele si pestele, se presara mararul tocat fin apoi cu acest piure se înconjura salaul din platou. Se decoreaza cu morcovii si cartofii ramasi, felii de lamîie, masline si cîteva fire de marar. 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCrap cu rosii
Articolul următorCiorba cu perisoare de peste