Amplă acțiune a Poliției Rutiere Suceava: 343 de sancțiuni în două zile și 20 de permise de conducere suspendate

Peste 120 de poliţişti rutieri din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, împreună cu polițiști rutieri din cadrul polițiilor municipale și orășenești și sprijiniţi de agenții de ordine publică din cadrul secţiilor de poliţie cu sarcini pe linie rutieră, au organizat în ultimele două zile o acţiune în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice sucevene.

Toate cele 10 autospeciale dotate cu aparatură radar au fost prezente pe drumurile naţionale şi europene, în special în intervalul orar 08.00 – 13.00 pentru identificarea şoferilor care încalcă regimul legal de viteză. În partea a doua a zilei, între orele 16.00 – 24.00 poliţiştii au acţionat în special pe drumurile judeţene şi comunale în vederea identificării şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier.

În cadrul acţiunii au fost controlate peste 500 de vehicule, fiind aplicate 343 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 138.580 lei. Cele mai multe sancţiuni – aproape 200, au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, în cadrul acţiunii au fost constatate 5 infracţiuni – conducere fără permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere auto neînmatriculat.

Poliţiştii au suspendat 20 de permise de conducere – 11 pentru viteză, 4 pentru consum de băuturi alcoolice, dar şi 3 pentru depăşiri neregulamentare şi  neacordare prioritate.

Pentru neregulile tehnice constatate au fost retrase 16 de certificate de înmatriculare pentru vehicule.

Poliția Suceava reamintește că poliţiştii vor acţiona în continuare cu fermitate prin dispunerea măsurilor legale , astfel încât cei care încalcă normele rutiere să conştientizeze urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic.