SC TERMICA SA Suceava cu profit pe 2007, dar fara premii pentru activitate


Intră acum și în grupul de

 Managerul general al SC TERMICA SA Suceava, Constantin Placinta s-a declarat luni, destul de sceptic cu privire la posibilitatea ca echipa de conducere de la societatea care produce si furnizeaza Sucevei, agent termic si caldura în regim centralizat, sa primeasca „bonusuri” pentru activitatea din 2007. Aceasta, desi TERMICA a terminat cu profit pentru al doilea an consecutiv. Placinta a declarat ca indicatorii de performanta existenti în contractul de management încheiat cu Consiliul Local Suceava sunt afectati de o serie de factori ce nu au putut fi prevazuti. Este vorba despre accidentul mortal petrecut la Termica în a doua parte a anului trecut, de gradul destul de scazut al încasarii creantelor, în special de la populatie si de faptul ca vremea deosebit de calda din 2007 a facut ca centrala sa functioneze cu norme de consum mult mai mari decât de obicei.

Constantin Placinta estimeaza ca profitul realizat de TERMICA pentru anul fiscal 2007 va depasi 10 miliarde de lei vechi.  

Reamintim ca în 2002, la momentul preluarii frâielor societatii, pierderile erau de 100 %, ele reducându-se treptat, anual, pâna când unitatea a intrat în 2006 pe profit, pentru prima data de la preluarea ei de catre CL Suceava. „Din punctul meu de vedere, anul 2007 a fost unul de vârf în atragerea de fonduri nerambursabile, investindu-se la Suceava peste 10 milioane de euro, în special în instalatiile de transport si distributie a agentului termic”, a explicat Constantin Placinta. În momentul de fata, salariul managerului general este de aproximativ 6.000 de lei, în valori brute, la care se mai adauga un spor de 45 % ca spor de conducere.

„Importante pentru echipa de la TERMICA sunt proiectele viitoare si mai ales asigurarea unui pret suportabil pentru populatie, al gigacaloriei. Asta se va putea asigura doar cu mentinerea unui colectiv închegat si cu eforturi pentru remunerarea corespunzatoare a efortului personalului angajat”, a conchis directorul Placinta.


Intră acum și în grupul de