Ovidiu Dontu il scoate la tabla pe primarul Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Vicepresedintele PSD Suceava, consilierul local Ovidiu Dontu, a facut „instructie” luni, cu primarul în functie, Ion Lungu, pe tema administrarii banilor din bugetul Consiliului Local Suceava. Dontu, candidatul PSD la functia de primar al Sucevei, a declarat într-o conferinta de presa, ca firma fratelui geaman al primarului Sucevei, Constantin Lungu, a executat lucrari la o serie de scoli din municipiul resedinta de judet si ca s-a ajuns la situatia speciala ca primarul sa controleze calitatea lucrarilor firmei fratelui sau. Ovidiu Dontu a desenat, pe o tabla improvizata în fata ziaristilor, schema prin care cei doi frati Lungu au ajuns în situatia de a plati unul altuia lucrari executate din bani publici. „Îl scot la tabla pe Ion Lungu ca sa vedem exact cine fabulueaza si cine spune minciuni”, a explicat Dontu gestul sau.  

Candidatul PSD a mai spus ca Ion Lungu a recunoscut ca firma fratelui sau a facut lucrari în sub-antrepriza la modernizarea unui punct termic din municipiu si i-a cerut acestuia sa spuna si ce lucrari în sub-antrepriza a mai facut firma fratelui geaman al primarului si la scolile din municipiu. „Nu aveam nimic împotriva daca firma fratelui primarului facea lucrari la scoli din alt oras. Dar ma întreb cum poate controla calitatea lucrarilor facute la scoli, când firma care le face e a fratelui geaman?”, a cerut explicatii Dontu. În cazul lucrarilor executate la scoli, el a acuzat existenta unui „patrulater portocaliu” format din primarul Ion Lungu, directorul economic al Primariei Suceava, sotul acesteia, care este seful investitiilor în Inspectoratul Scolar Judetean Suceava, si fratele geaman al primarului, Constantin Lungu.  

În aceeasi zi Ovidu Dontu i-a cerut primarului Ion Lungu, sa depuna, în termen de maxim zece zile, la casieria Primariei, suma de trei milioane de euro, bani pe care el considera ca acesta „i-a risipit” odata cu achizitionarea unui numar de 30 de autobuze Iveco, care costa cu o suta de mii de euro mai mult decât oferta prezentata, consilierilor, chiar de primar, cu câtiva ani în urma când s-a dorit intrarea CL în asociere cu firma Atlassib pentru revitalizarea trasportului public de calatori. „Primarii pun lucruri trasnite în mapa consilierilor”, a explicat vicepresedintele PSD care a prezentat un document al primarului Lungu din februarie 2005 când prezenta beneficiile asocierii Primariei Suceava cu firma Atlassib care venea cu un aport de 30 de autobuze MAZ la un pret de 124.165 de euro fiecare, dar ca, în final, au fost achizitionate, de Primarie, autobuze Iveco cu 227.000 de euro fiecare. „Peste trei milioane de euro au fost risipiti de Ion Lungu”, a mai spus Dontu.


Intră acum și în grupul de