Primarul Ion Lungu speră ca bugetul municipiului Suceava să fie votat până la sfârșitul lunii februarie


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că speră ca în 27 februarie să fie votat bugetul municipiului, explicând că după publicarea în Monitorul Oficial al bugetului național, este nevoie de 17 zile pentru parcurgerea pașilor legali în vederea adoptării bugetului local.

El a spus că față de anul trecut, bugetul pentru acest an reprezintă 97,57 la sută, urmând să fie alocați 294 de milioane de lei pentru funcținare și 87 de milioane de lei pentru investiții.

Primarul a menționat că la investiții vor fi executate lucrări în continuare, cum ar fi cele de modernizări ale unor străzi, zona de agrement Tătărași, lucrările în cartierul Europa, dar și lucrări noi, respectiv utilități pentru Sala Polivalentă, rețeaua de gaz natural din Burdujeni sat, acoperirea patinoarului, noua seră floricolă, reabilitarea rețelelor termice și a unor puncte termice, podul nou peste râul Suceava și definirea traseului pentru mini-ruta ocolitoare, dar și investiții în infrastructura școlară.

Ion Lungu a anunțat că va face consultări pe marginea bugetului local cu consilierii locali, cu directorii de școli, cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, iar în 20 februarie va fi consultarea publică.


Intră acum și în grupul de