Tribunalul Suceava:Doi din membrii grupării de trafic de droguri din Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, arestați, alți trei puși sub control judiciar


Intră acum și în grupul de

Tribunalul Suceava a dispus, joi, arestarea preventivă în cazul a doi dintre membrii grupării de trafic de droguri care acționau în special în Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc și a dispus ca trei suspecți să fie cercetați sub control judiciar cu mai multe restricții, inclusiv interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu.

Astfel, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile Mirel Claudiu Mititean și Florin Michael Grosu zis „Flo”, pentru introducerea în ţară de droguri de mare risc, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, respectiv trafic de droguri și constituirea unui grup infracțional oragnizat.

 

Față de Marian Bogdan Lăpușteanu  zis “Tractor”, condamnat la 8 luni închisoare în Spania pentru furt, Silviu Alexandru Lehaci și Mihai Orhean zis „Șuțu” instanța a dispus cercetarea sub control judiciar.

Ei sunt obligați să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura, în speţă Tribunalul Suceava, sau în faţa căruia se află cauza, cu privire la schimbarea locuinţei;  să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor de către organul judiciar care a dispus măsura, respectiv la Poliţia oraşului Gura Humorului, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.

Ei au obligația nu depăşească limita teritorială a oraşului Gura Humorului, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală; să nu comunice direct sau indirect, pe nici o cale, între ei respectiv inculpaţii faţă de care s-au dispus măsurile preventive în prezenta cauză şi cu coinculpatul Poenaru Robert Andrei, martorii Oroş Andrei, Leuştean Iustin Florentin, Vicovanu Ştefan Viorel, Popa Vasile Mirel, Levardă Andrei Antonio, Cîrcu Radu Mariuan, Năsăudean Valentin Adrian în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Lăpuşteanu Bogdan Marian – martorii Kozminciuc Mariana Emilia, Popa Vasile Mirel, Cîrcu Raul Marian, Moroşan Cezar Alexandru, Năsăudean Valentin Adrian în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Lehaci Silviu Alexandru; – martorii Kozminciuc Mariana Emilia, Popa Vasile Mirel, Cîrcu Raul Marian, Moroşan Cezar Alexandru, Năsăudean Valentin Adrian în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Lehaci Silviu Alexandru.

Ei sunt obligați și să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă;  să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Celor trei li s-a pus în vedere că încălcarea termenilor controlului judiciar, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

 

În acest caz polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și cei de la operațiuni speciale, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Suceava, au efectuat, miercuri, 11 percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri și operațiuni cu substanțe psihoactive. În cadrul acțiunii au fost ridicați peste 30.000 de lei, cântare pentru droguri, substanțe interzise, anabolizanți și un pistol cu gaze, iar 9 persoane au fost conduse la audieri, cu mandate de aducere.

Conform Poliției Suceava, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, au efectuat 11 percheziții domiciliare, la membrii unei grupări infracționale.

 

Perchezițiile au vizat persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive și introducerea în țară de droguri de mare risc, fără drept.

 

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii antidrog au ridicat aproximativ 33.600 de lei, 74 de grame de substanțe interzise, cantități însemnate de anabolizanți, un pistol cu gaze, 3 minicântare electronice utilizate de obicei în porționarea cantităților de substanțe interzise, foițe tip OCB pentru confecționarea țigaretelor, telefoane mobile și cartele telefonice susceptibile a fi folosite activitățile infracționale.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 – 2016, cei în cauză ar fi comercializat droguri de risc și de mare risc, precum și substanțe cu efect psihoactiv pe raza orașului Gura Humorului și a municipiului Câmpulung Moldovenesc din județul Suceava.

 

Drogurile ar fi fost procurate din Spania și Olanda și introduse în țară în colete,  expediate pe numele membrilor grupării infracționale și preluate de diverși intermediari.

 

În aceeași cauză, pe parcursul cercetărilor, au fost realizate 14 capturi de droguri și substanțe cu efect psihoactiv, însumând aproximativ 300 de grame.

Polițiștii au pus în executare 9 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri, iar cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale.

La acțiuni au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, precum și jandarmi, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de