Tânăr din Baia trimis în judecată în cazul crimei de la începutul anului. Un amic al acestuia, trimis și el în judecată pentru că a dat foc probelor


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat, vineri, că au dispus trimiterea în judecată a lui Varvara Marius-Andrei (19 ani) cercetat în stare de arest preventiv pentru omor şi furt calificat, precum şi a lui Panaite Silviu Daniel cercetat în stare de libertate pentru nedenunţare şi favorizarea făptuitorului, dosarul urmând să fie judecat de Tribunalul Suceava.

În acest caz procurorii au stabilit că în data de data de 4 ianuarie 2017, Varvara Marius-Andrei împreună cu doi prieteni, a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice.

Astfel, în decurs de trei ore ei au băut două sticle cu coniac, două sticle cu vin şi aproximativ 13 litri de bere după care au mers la magazinul mixt din localitate, unde Varvara a continuat să consume băuturi alcoolice.

În jurul orei 20:00, în magazin a venit pentru scurt timp şi un bărbat B.N. (63 ani), pe care Varvara Marius-Andrei nu îl cunoştea, dar după ce bărbatul a părăsit magazinul, Varvara Marius-Andrei l-a urmărit şi a lovit în mod repetat cu pumnii și picioarele.

Sesizând comportamentul agresorului, martorii au fugit după inculpat reuşind să-l liniştească acesta revenind pe terasa magazinului, arată procurorii în rechizitoriu care menționează că la scurt timp, bărbatul agresat s-a ridicat din locul unde fusese lovită de inculpat şi a pornit pe şosea spre locuinţa sa.

Varvara a remarcat acest lucru, după care a luat-o la fugă dinspre terasă pe şosea după bărbat. El și-a ajuns din spate victima, pe care a lovit-o cu putere, fapt care a condus la căderea acesteia pe şosea.

După acest moment, Varvara l-a târât pe bărbat pe o distanţă de circa 10 metri pe un drum lateral, loc unde a agresat-o într-un mod deosebit de violent, lovind-o cu pumni, picioarele şi cu o şipcă dintr-un gard.

La un moment dat Varvara a încetat actele de violenţă, s-a aplecat asupra bărbatului şi a început să  caute prin buzunare după obiecte de valoare și a furat telefonul mobil şi a pornit spre domiciliul său.

La scurt timp, bărbatul a decedat.

Conform concluziilor cuprinse în raportul de autopsie întocmit de medicul legist din cadrul S.M.L. Suceava, moartea a fost violentă şi s-a datorat unui politraumatism asociat cu asfixie mecanică prin aspirarea de sânge în căile respiratorii inferioare.

Tot în aceeaşi seară Varvara Marius-Andrei s-a deplasat la locuinţa lui Panaite Silviu Daniel, lăsând în casa acestuia telefonul mobil pe care îl sustrăsese anterior, iar în jurul orelor 23:00 cu aproximaţie, inculpatul s-a deplasat la casa altui consătean unde a continuat să consume cantităţi mari de băuturi alcoolice, după care s-a culcat.

În dimineaţa zilei de 05 ianuarie 2017 Varvara Marius-Andrei s-a deplasat din nou la locuinţa lui Panaite și a lăsat în curtea casei acestuia adidaşii de culoare albă murdari de sânge, după care i-a cerut o pereche curată de pantaloni.

În aceeaşi dimineaţă, din discuţiile cu  Varvara, Panaite Silviu Daniel a aflat că în seara anterioară acesta  bătuse o persoană, fiind posibil ca aceasta să fi decedat.

Astfel, deşi aflase că Varvara Marius-Andrei a fost arestat preventiv, Panaite Silviu Daniel nu a sesizat autorităţile judiciare nici până la punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva autorului infracţiunii, nici în perioada următoare cu privire la faptul că inculpatul Varvara Marius-Andrei a lăsat hainele pline de sânge şi telefonul mobil al victimei la locuinţa sa.

La data de 07 ianuarie 2017, Panaite Silviu Daniel, a dat foc în curtea casei sale pantalonilor, adidaşilor şi telefonului mobil.

Prin această activitate ilicită inculpatul a dat ajutor unei alte persoane în scopul îngreunării cercetărilor în prezenta cauză penală şi implicit tragerii la răspundere penală a inculpatului Varvara Marius-Andrei, arată procurorii. (N.B.)


Intră acum și în grupul de