Ovidiu Dontu, dat in judecata de Primarul Lungu pentru insulta si calomnie


Intră acum și în grupul de

Pentru ca i-a adus jigniri atât lui, cât si familiei si fiindca acuzele aduse l-ar fi creionat ca pe „un gangster local”, primarul Sucevei, Ion Lungu, a anuntat ca a depus o plângere penala pentru calomnie si insulta împotriva vicepresedintelui PSD Suceava, consilierul local Ovidiu Dontu, la Parchetul Judecatoriei Suceava, pentru ca doreste sa apere onoarea familiei sale si îi cere acestuia despagubiri de 1 leu.

Primarul Sucevei considera ca Ovidiu Dontu se afla într-o mlastina din care încearca sa se salveze, dar în care se afunda tot mai mult si a mentionat ca nu va mai raspunde „aberatiilor” acestuia.

În replica, Ovidiu Dontu, a declarat ca prin acest gest, primarul Ion Lungu arata ca nu accepta dezbaterea publica pe probleme care-i afecteaza pe suceveni, si s-a aratat surprins ca îi face plângere penala în baza unui articol abrogat. Ovidiu Dontu a afirmat ca Ion Lungu vrea sa puna procurorii sa-l apere pe banul cetateanului. Acesta a mai adaugat ca, daca primarul Ion Lungu „va forta orice tip de proces”, se va apara cu proba cu interogatoriu.

Vicepresedintele PSD Suceava, consilierul local Ovidiu Dontu, a declarat luni, ca firma fratelui geaman al primarului Sucevei, Ion Lungu, a facut lucrari la scolile din municipiu si ca s-a ajuns ca primarul sa controleze calitatea lucrarilor firmei fratelui sau si a acuzat existenta unui „patrulater portocaliu” format din  primarul Ion Lungu, directorul economic al Primariei, sotul acesteia, care este seful investitiilor în ISJ Suceava, si fratele geaman al primarului, Constantin Lungu.

De asemenea, Ovidiu Dontu a cerut primarului Ion Lungu, sa depuna, în termen de zece zile, la casieria Primariei, suma de trei milioane de euro, bani pe care el considera ca acesta „i-a risipit” odata cu achizitionarea unui numar de 30 de autobuze Iveco, care costa cu o suta de mii de euro mai mult decât oferta prezentata consilierilor, chiar de primar.


Intră acum și în grupul de