Conductele de gaze naturale construite de CJ Suceava – luate gratuit de Transgaz


Intră acum și în grupul de

Directorul firmei care implementeaza proiectul „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene”, Bucovina Ecotermgaz SA, Radu Veleanu, a spus într-o conferinta de presa ca, în prezent, se definitiveaza predarea conductei de înalta presiune pe tronsoanele Frasin-Câmpulung Moldovenesc si Paltinoasa-Radauti si a precizat ca aceste conducte instalate deja vor fi transferate catre Transgaz cu titlu gratuit, urmând ca ulterior sa se stabileasca modul în care CJ Suceava va recupera fondurile investite.

Acesta a mentionat ca potrivit întelegerilor cu Transgaz, pâna la 30 septembrie a.c., conducta de înalta presiune Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei va fi finalizata, din cei 36 de kilometri fiind construita o lungime de 8 kilometri.

Urmatoarea etapa va fi continuarea investitiilor la conducta Paltinoasa-Radauti, în lungime de 80 de kilometri, din care a fost realizat un tronson de 30 de kilometri.

Radu Veleanu a mai spus ca exista posibilitatea ca saptamâna viitoare, Ministerul Economiei si Finantelor sa anunte licitatia pentru stabilirea operatorului de gaze naturale din judetul Suceava.

În opinia acestuia, în conditiile în care se va respecta calendarul desemnarii unui operator de gaze naturale în judet, spre sfârsitul acestui an se prefigureaza punerea în functiune a retelelor de gaze naturale în 10-15 localitati sucevene.  

Consiliul Judetean Suceava a semnat, la începutul lunii martie, cu Ministerul Economiei si Finantelor, Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si  Transgaz, o minuta prin care se stabilesc termenele pentru preluarea si predarea conductelor de gaze naturale construite prin programul judetean de utilitati.

Pâna în prezent, prin acest proiect s-au construit 38,3 kilometri de conducta magistrala din cei 66,45 de pe traseul Frasin-Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei, alti 29,2 kilometri din cei 82 de kilometri ai traseului Paltinoasa-Radauti si 34 de kilometri de racorduri la conductele existente din totalul de 84 de kilometri. 


Intră acum și în grupul de