Flutur a cerut directorului Apelor Române să disloce forțe și utilaje pentru îndepărtarea blocajelor de ghețuri de pe râurile Bistrița și Dorna. De marți vremea se încălzește și există riscul de inundații


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat directorului Administrației Naționale Apele Române să disloce forțe și utilaje pentru îndepărtarea blocajelor de ghețuri de pe râurile Bistrița și Dorna.

La Prefectura Suceava s-a desfășurat, sâmbătă, o ședință a Comitetului de urgență, restrâns, cu membri ai comitetului de urgență care au sarcini pe problema efectelor formării de baraje de sloiuri de gheață în zona Vatra Dornei, pe râurile Bistrița și Dorna.

 La propunerea președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, duminică va avea loc o ședință la fața locului, la Vatra Dornei, chiar la confluenta celor două râuri, acolo unde au fost deja probleme.

 Gheorghe Flutur a solicitat în aceste zile directorului general al Administrației Naționale Apele Romane, Nicolae Bărbieru, să disloce în zonă oameni și utilaje astfel încât să fie prevenite efectele zăpoarelor de gheață care se pot forma începând de marți, odată cu anunțata încălzire a vremii.

Totodată, la Vatra Dornei va ajunge și Directorul Administrației Bazinale de Apă Siret, Emil Vamanu.

Gheorghe Flutur i-a cerut primarului din Vatra Dornei să găsească soluții pentru a se permite accesul utilajelor în zona de intervenție, precum și cazare precum și tot ceea ce este necesar pentru personalul dislocat aici.

 Misiunea formațiilor de intervenții va fi de a acționa asupra gheții, de a degaja albiile, inclusiv acolo unde au acționat pirotehniștii, pentru ca la topirea gheții să nu se formeze zăpoare, ce pot determina revărsarea apelor râurilor Dorna si Bistrița.

Totodată, la propunerea prefectului Constantin Harasim, a fost creat un grup de lucru coordonat de subprefectul Ionuț Crețuleac, care să ajute echipele trimise de Administrația Națională Apele Române.(N.B.)


Intră acum și în grupul de