Razie de amploare a Poliției în municipiul Suceava, fiind instituite filtre rutiere la ieșirile din oraș și verificate mediile predispuse la fapte antisociale


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a organizat o razie de amploare în zilele de joi și vineri în zona municipiului Suceava, atât în municipiu cât și în localitățile limitrofe.

Astfel, joi, razia a fost organizată după amiaza și seara  cu preponderenţă în municipiul Suceava, fiind ast angrenate 15 autospeciale de poliţie şi două grupe de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale. Au fost instituite filtre rutiere la toate ieşirile din oraş şi au fost intensificate acţiunile de verificare şi control atât în trafic cât şi zonele şi mediile predispuse săvârşirii de fapte antisociale, iar prezenţa masivă în teren a poliţiştilor a avut şi un rol preventiv şi de descurajare a comportamentelor de tip delictual, menționează Poliția Suceava.

Acţiunea a vizat atât domeniul siguranţei rutiere, fiind totodată intensificate activităţile investigative pe linie judiciară şi dispuse măsuri suplimentare pentru creşterea gradului de siguranţă publică.

A doua zi, au fost organizate acțiuni cu efective sporite în localităţile din mediul rural arondate municipiului Suceava fiind intensificate activităţile de patrulare șiincluse în itinerarii toate zonele în care se găsesc unităţi de alimentaţie publică şi unităţi comerciale.

Luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava, împreună cu poliţiştii din cadrul secţiilor de poliţie au desfăşurat activităţi de monitorizare şi control în zona discotecilor şi barurilor, nefiind înregistrate agresiuni sau alte evenimente negative.

O atenţie deosebită a fost acordată domeniului siguranţei rutiere şi identificării şoferilor care consumă alcool şi urcă la volan și au fost verificate peste 200 de vehicule şi au fost testaţi cu aparatul etilotest 102 şoferi.

În cadrul raziei au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 45.000 lei, iar poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere şi au dispus retragerea a 7 certificate de înmatriculare și au  fost constatate şi patru infracţiuni, fiind întocmite dosare de cercetare penală. 

Astfel, vineri după amiaza, un tânăr din comuna Hânţeşti a condus pe str. Traian Vuia, în municipiul Suceava autoturismul având dreptul de conducere anulat, iar în urma controlului efectuat, acesta a prezentat un permis fals. În aceeași zi, la ora 20.00,  un bărbat de 49 ani, din comuna Moara a condus autoturismul pe DC 71, în localitatea Moara, iar în urma testării aerului expirat a rezultat o alcoolemie de 0,87  mg/l alcool pur în aerul expirat.  De asemenea, la ora 01.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit  pentru control pe str. Ştefan cel Mare din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 41 de ani, din municipiul Rădăuți.Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta fiind cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel de acţiuni vor fi organizate şi în perioada următoare, creşterea gradului de siguranţă publică fiind o prioritate permanentă a poliţiştilor, anunță Poliția Județeană Suceava. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de