Flutur: Peste 2.500 de vizitatori la standul Sucevei la Târgul de Turism al României de la Bucureşti unde s-a promovat Vacanța în Bucovina


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat  că oferta turistică a judeţului a fost promovată, în wwek-end la Târgul de Turism al României unde la standul Sucevei au venit peste 2.500 de vizitatori din cei circa 20.000 ai târgului.

Flutur a declarat, duminică, la finalul evenimentului, că în cadrul târgului de la Bucureşti, Consiliul Judeţean Suceava a promovat proiectele din programul turistic cadru „Hai în Bucovina”, iar parteneri ai CJ Suceava au fost Centrele Naţionale de Informare şi Promovare Turistică din Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, Asociaţia „Obciniele Bucovinei” din comuna Fundu Moldovei, precum şi reprezentanţi ai agenţiilor de turism şi ai unităţilor de cazare sucevene, printre care şi din stațiunea turistică Gura Humorului.

Judeţul Suceava a fost invitat în standul Ministerului Turismului pentru a-şi prezenta oferta, a spus Gheorghe Flutur, iar vizitatorii au avut și aici posibilitatea dar și la standul propriu, să asiste la demonstraţii practice de încondeiat  ouă şi pictat icoane sau să deguste din produsele bio şi tradiţionale din Bucovina.

„Demonstraţiile meşterului popular dar şi produsele din Bucovina au fost extrem de apreciate atât de oficialii ministerului, cât şi de cei care au participat la prezentarea ofertei judeţului, atât în standul Ministerului Turismului, cât şi pe parcursul târgului, în standul judeţului”, a declarat președintele CJ Suceava.

La Târgul de Turism al României au participat aproximativ 250 de agenţii de turism şi tour operatori din 14 ţări, fiind vizitat de circa 20.000 de persoane, iar potrivit estimărilor, la standul judeţului Suceava au fost peste 2.500 de vizitatori, mulţi dintre aceştia interesându-se de modul în care pot să-şi petreacă o vacanţă în Bucovina organizată pe cont propriu, în grupuri de mai multe persoane.

În cadrul târgului a fost promovat programul „Vacanţe în Bucovina”, dar şi „Paştele în Bucovina”, iar agenţiile şi asociaţiile de turism din judeţ au deja programe de Paşte pentru turişti, acestea fiind promovate în cadrul târgului de la Bucureşti, a spus Flutur.

El a mai anunțat că a fost promovat, în premieră, Festivalul Internaţional Ştefanian, care va începe de Sânziene, pe 24 iunie, şi se va finaliza pe 2 iulie, când la Mănăstirea Putna este sărbătorit domnitorul Ştefan cel Mare.

„O promovare consistentă a avut-o şi Aeroportul Ştefan cel Mare din Suceava, cu accent pe noile destinaţii de vacanţă din Grecia şi Turcia, care completează cursele deja anunţate către destinaţii din Italia şi Anglia. În acelaşi timp am pus accent pe turismul tradiţional, dar şi pe promovarea Muzeului de Istorie şi a Muzeului Satului Bucovinean, a Cetăţii de Scaun a Sucevei, inclusiv a Festivalului de Artă Medievală. O altă temă pe care am promovat-o în cadrul standului nostru a fost <Gustă din Bucovina>, cu prezentarea ofertei gastronomice, dar şi popularizarea turismului activ care poate fi practicat în judeţul Suceava”, a mai declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de