Atenționare meteo de precipitații în toată țara. În nordul Carpaților Orientali se va depune strat nou consistent de zăpadă, iar vântul va sufla cu putere


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare meteo de marți dimineața de la ora 4, până miercuri la ora 10.

În intervalul menţionat, în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi la munte, vor fi precipitaţii moderate cantitativ şi se vor cumula local 10…15 l/mp şi pe arii restrânse peste 25 l/mp.

Totodată, la munte şi în Maramureş vor predomina ninsorile şi, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali, în Munţii Apuseni şi la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, se va depune strat nou, consistent de zăpadă. În Crişana şi Transilvania se vor semnala precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerile de polei.

Temporar vântul va avea intensificări în zona de munte, cu viteze de 50…60 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 70…80 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea, arată meteorogii care mențioenază că intensificări ale vântului se vor semnala şi în restul teritoriului, local şi temporar cu viteze de 50…60 km/h. (N.B.)


Intră acum și în grupul de