Peste 370 de kilograme de produse alimentare în valoare de 3.615 lei, confiscate de inspectorii sanitari veterinari şi dirijate spre incinerare


Intră acum și în grupul de

 

Peste 370 de kilograme de produse alimentare au fost confiscate şi dirijate spre incinerare, în cursul săptămânii trecute, în urma unor controale efectuate de inspectorii sanitari veterinari în colaborare cu reprezentanţii IPJ Suceava.

Directorul executiv al DSVSA Suceava, medicul veterinar Dănuţ Corneanu, a declarat, luni, pentru NewsBucovina că în urma controalelor efectuate în trafic a fost depistat pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc un cetăţean moldovean care transporta produse alimentare, fără documente de provenienţă şi de calitate a mărfii, dar şi fără elemente de identificare, ce urmau să fie comercializate în pieţele agroalimentare.

Corneanu a spus că cele 356 de kilograme de produse alimentare (prune, unt, halva, bomboane, peşte, napolitane, fasole şi usturoi), în valoare de 3235 de lei, care erau  transportate de cetăţeanul moldovean, au fost confiscate şi dirijate spre incinerare, iar şoferul a fost sancţionat cu avertisment scris.

El a precizat că în cursul săptămânii trecute au fost efectuate controale şi în Piaţa Agroalimentară Vatra Dornei, iar la două dintre tarabe au fost depistate două persoane comercializând produse alimentare vrac pentru care nu au putut prezenta documente privind provenienţă, calitatea şi salubritatea produselor.

Corneanu a mai spus că de la cele două tarabe au fost confiscate 31,230 de kilograme de produse alimentare, în valoare totală de 380 de lei, ce au fost dirijate spre incinerare, iar persoanele respective au fost sancţionate cu avertisment scris. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de