Material lemnos fără proveniență legală confiscat de la trei societăţi comerciale din zona Vama- Moldoviţa


Intră acum și în grupul de

Delegaţii Gărzii Forestiere Suceava împreună cu reprezentanţi ai IPJ Suceava au efectuat, în perioada 14-17 februarie 2017, o acţiune de verificare a provenienţei materialelor lemnoase în zona comunelor sucevene Vama şi Moldoviţa în urma căreia au fost depistate trei societăţi comerciale ce deţineau material lemnosă fără provenienţă legală.

Inspectorul şef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Găşpărel, a precizat, luni, într-un comunicat de presă că în urma verificărilor au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 15 000 de lei unei  societăţi comerciale din comuna Moldoviţa, de la care s-a confiscat valoric şi un volum de 145 mc lemn rotund rășinoase.

Găşpărel a spus că de la alte două societăţi comerciale din comuna Vama  a fost confiscat faptic un volum de 13 mc cherestea şi 11 mc lemn rotund, respectiv 38 mc lemn rotund rășinoase și 20 mc cherestea.

“Prima societate a fost amendată cu suma de 5.000 lei, iar cea de-a doua cu suma de 5.000 lei. Garda Forestieră Suceava va efectua, în continuare, verificări în fond forestier pentru identificarea surselor de lemn la aceste societăţi comerciale”, a menţionat Găşpărel (Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de