Peste cinci mii de vizitatori la standul Sucevei de la Bergamo unde a fost promovat conceptul “Bucovina, ţinut de poveste la nici două ore de Italia”


Intră acum și în grupul de

Peste cinci mii de vizitaori au fost interesați de standul amenajat de Consiliul Județean Suceava în cadrul Târgului internaţional de turism Agri Travel & Slow Travel Expo din Bergamo care s-a desfășurat în perioada 17-19 februarie.

În cadrul târgului, Vacanţa în Bucovina a fost prezentată că o oportunitate aflată la două ore distanţă de Italia.

Bucovina a fost prezenţa cu tradiţiile şi obiceiurile legate de sfintele sărbători de Paşti, cu meşteşuguri autentice practicate de artiştii populari, încondeietori de ouă, cu frumuseţea peisajelor, cu obiectivele turistice aflate în patrimoniu UNESCO – mănăstirile şi bisericile pictate, dar şi alte obiective turistice inedite, şi nu în ultimul rând, cu delicioasele preparate tradiţionale bucovinene oferite spre degustare de Asociaţia “Produs în Bucovina” şi Vale Putna.

Din delegaţia suceveană au făcut parte meşteri populari, reprezentanţi ai Asociaţiei „Produs în Bucovina”, care au prezentat preparate din carne şi lapte şi de patiserie, dar şi ai firmei din Valea Putnei care produce preparate de păstrăv.

La târgul de la Bergamo au fost promovate în special patru proiecte pentru atragerea de turişti din Italia, respectiv Vacanţă în Bucovina, Paştele în Bucovina, Hora Bucovinei, precum Tradiţii şi turism activ în Bucovina, dar şi alte proiecte, toate fiind incluse în Programul Hai în Bucovina.

Proiectele au fost promovate sub genericul “Bucovina, ţinut de poveste la nici două ore de Italia”. Potenţialilor turişti italieni li s-a prezentat faptul că pentru a ajunge în judeţul Suceava vor avea la dispoziţie curse aeriene regulate, din Roma, Milano, Veneţia şi Bologna.

În cadrul proiectului Vacanţă în Bucovina au fost promovate ofertele pensiunilor şi hotelurilor pentru turiştii din Italia care vor să viziteze judeţul Suceava.

Cu sprijinul a două asociaţii ale românilor din Italia a fost organizată o seară bucovineană.

La standul Bucovinei şi la activităţile organizate la Târg au participat peste 5.000 de vizitatori, potrivit CJ Suceava.

De subliniat că la stand şi la acţiunile organizate la Târg a fost prezent şi Adrian Georgescu, consul general, şef al Consulatului General al României la Milano

Agri Travel & Slow Travel Expo este un târg internaţional de turism, dedicat în special promovării turismului rural, agroturism, turism activ – petrecere de timp liber în natură, gastronomie şi turism sustenabil.

În 2017 Agri Travel şi Slow Travel Expo s-a prezentat într-un format deosebit, inovativ, pentru a celebra în cele mai bune condiţii Anul Internaţional al Turismului Sustenabil (UNWTO).

De menționat că anul 2017 a fost desemnat Anul Internaţional al Turismului Sustenabil pentru Dezvoltare de către Organizaţia Naţiunilor Unite, iar Organizaţia Mondială a Turismului (OMT), agenţia specializată a Naţiunilor Unite pentru Turism, a fost desemnată să faciliteze organizarea şi punerea în aplicare a Anului Internaţional.


Intră acum și în grupul de