Deputatul Alexandru Băișanu(ALDE): Agenda publică e confiscată doar de tema corupției. Țara nu este plină de hoți, iar oamenii au nevoie și de spitale, salarii, agricultură și economie


Intră acum și în grupul de

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a declarat, luni seara, la TVR că, din păcate, după alegerile parlamentare, agenda publică a fost confiscată de tema corupției și nu se mai vorbește de teme importante ca sănătatea, educația, economia, salarizarea.

”Cu adevărat, după 11 decembrie, vorbim doar despre corupție. Nu despre spitale, salarii, agricultură, nevoile din economie”, a spus Băișanu în cadrul emisiunii.

El a subliniat că agenda actuală e cucerită doar de tema corupției și că aceasta este și percepția celor care vin din străinătate.

Astfel, Băișanu a dat exemplul unui amic care a venit din străinătate și după ce a urmărit subiectele care se dezbat de televiziuni a constatat că în România ar fi numai hoți, ceea ce nu reflectă realitatea pentru că marea majoritate a locuitorilor își văd de treabă și vor să trăiască mai bine.

El a comentat declarațiile de luni ale liderilor PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, de la întâlnirea cu primarii de comune în care acestora li s-a dat asigurări că legislația va fi modificată astfel încât să fie făcută distincția între oportunitate și legalitate.

Deputatul ALDE a arătat că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a fost cel care în activitatea sa a încercat să păstreze un echilibru între puterile statului și s-a pronunțat împotriva exceselor.

Băișanu și-a exprimat și îngrijorarea că miniștii din Guvern sunt cercetați penal pentru că „au îndrăznit să gândească politic”.

”Ar însemna ca DNA să stabilească oportunitatea și să schimbăm rolurile și legea să nu o mai dea Legislativul ci DNA”, a spus liderul ALDE Suceava care a arătat că Guvernul nu a făcut altceva decât să pună în concordanță decizii ale Curții Constituționale.(N.B.)

 

 

 


Intră acum și în grupul de