Deputatul Pardau cere o comisie parlamentara care sa verifice licitatia prin care CNP a selectat firmele ce ofera servicii balneare


Intră acum și în grupul de

Deputatul PD-L de Suceava, Dumitru Pardau, a solicitat vineri, o ancheta parlamentara privind modul în care Casa Nationala de Pensii a organizat licitatia pentru servicii de tratament medico-balnear, dupa ce OJPC Suceava a informat ca o firma din Iasi neautorizata furnizeaza astfel de servicii.

Vila B, din Vatra Dornei, ce ar trebui sa efectueze tratament balnear pentru afectiuni cardio-vasculare, a fost închisa, temporar, de OJPC Suceava, dupa ce 84 de pensionari din mai multe judete, cu bilete obtinute prin Casele Judetene de Pensii au reclamat ca locatia nu dispune de conditiile cerute.

Pentru încalcarea grava a legislatiei în domeniu, firma ieseana a fost sanctionata de inspectorii pentru protectia consumatorului, cu 3.000 de lei, pentru lipsa autorizatiei si cu 4.500 de lei pentru practici comerciale înselatoare.

Inspectorii pentru protectia consumatorului au decis închiderea unitatii de tratament pâna când aceasta va fi dotata corespunzator si va fi autorizata.

Totodata, OJPC Suceava a dispus ca firma ieseana sa încheie urgent un contract cu alta unitate autorizata din Vatra Dornei, unde pensionarii sa poata face tratamentul adecvat.

Data fiind aceasta situatie, Dumitru Pardau a spus într-o conferinta de presa, ca firma din Iasi, a ajuns „printr-un concurs de împrejurari” sa ofere servicii de tratament balnear pensionarilor, prin Casa Nationala de Pensii.

Dumitru Pardau sustine ca din acest motiv imaginea statiunii balneare Vatra Dornei are de suferit, în conditiile în care o firma fara autorizatie de functionare este prestator de servicii într-un astfel de domeniu, iar cu sprijinul Casei Nationale de Pensii, aceasta firma beneficiaza de bani publici.

Acesta a spus ca va cere luni, înfiintarea unei comisii parlamentare de ancheta, care sa verifice modul în care s-a organizat licitatia pentru furnizarea de servicii medico-balneare.


Intră acum și în grupul de