Un sucevean care vinde aparate fitness, înșelat la Deva cu aproape 20.000 de euro. Poliția a organizat un flagrant și a reținut un suspect


Intră acum și în grupul de

Un sucevean care vinde aparate fitness a fost înșelat cu circa 20.000 de euro, la Deva, dar polițiștii suceveni au organizat un flagrant și au dejucat această înșelăciune, restituind produsele respective suceveanului.

Poliția Județeană Suceava arată că polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Suceava , au efectuat cercetări într-un dosar penal privind un bărbat de 46 de ani, din orașul constănțean Băneasa și un altul, de 49 de ani, din comuna constănțeană Limanu, pentru înşelăciune cu ordine de plată prin inducerea în eroare a șase firme din Suceava, Botoşani, Prahova, Bucureşti şi Ilfov.

Astfel, aceştia, prin utilizarea în fals a datelor de identificare ale unor societăţi (nume, CUI, conturi bancare), au achiziţionat bunuri de pe site-urile de profil, în numele acestora, prin emiterea de ordine de plată falsificate.

În condițiile în care din investigaţiile efectuate a rezultat că suspecții urmau să inducă în eroare un bărbat din municipiul Suceava cu suma de 86.215 lei, reprezentând contravaloarea produselor şi aparatelor de fitness ce urmau a fi livrate, polițiștii au organizat, duminică, pe raza municipiului Deva un flagrant, iar  polițiștii suceveni și hundeoreni intervenind când s-a produs înşelăciunea.

Sursa citată arată că în acest caz au fost recuperate și restituite bunurile și produsele care urmau să fie livrate,  procedându-se totodată la ridicare unui autoturism în valoare de 7.000 euro, suma de 25.000 lei,  telefoane, cartele Sim și înscrisuri cu valoare probatorie.

Bărbatul de 46 de ani a fost reținut și și-a recunoscut fapta urmând să fie dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare  preventivă.

În acest caz se fac cercetări pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals și se continuă verificările pentru identificarea tuturor  persoanelor implicate.(N.B.)


Intră acum și în grupul de